Naturens matgleder

Den norske naturen er full av godsaker, og akkurat nå er det høysesong for skogens eget gull – soppen. Disse bøkene byr på mengder av tips, råd, inspirasjon og oppskrifter slik at du får fullt utbytte av det du plukker. Samtidig lærer du hvilke vekster du bør unngå.


Anne Elisabeth Scheen

Plukk sikkert, bruk godt.

Skogen er full av de flotteste råvarer. Her lærer du, ved hjelp av enkle beskrivelser og artsbilder, å sanke god matsopp på en trygg måte, om forvekslingssopper og hvilke sopparter du for all del må unngå. Dessuten får du oppskrifter og tips til hvordan du kan oppbevare og bruke soppen. Boken er rikt illustrert med vakre og inspirerende bilder.


Peter Braun

Hva slags sopp er dette?

Med denne naturhåndboken kan du enkelt og sikkert bestemme over 160 arter. Fargekoder og symboler gjør det enkelt å bestemme artene ut fra deres ytre form.

  • Fargebilder av hver art viser karakteristiske trekk ved soppene i deres naturlige miljø. Tegninger framhever typiske trekk ved soppene og forenkler artsbestemmelsen.
  • Bilder og teninger viser også arter soppen lett kan forveksles med.
  • Symboler viser om soppen er giftig eller spiselig.

Sverre Sætre

Mesterkokk Sverre Sætre med et inspirerende, nyttig og tidsriktig storverk av en kokebok om noen av de mest fristende råvarene som finnes: norske frukt og bær. Her er oppskriftene du trenger for å sylte, safte eller hermetisere, med teknikker som forklares enkelt og lettfattelig.


Anna-Elise Torkelsen og Hermod Karlsen

En praktisk feltbok med beskrivelse av over 20 spiselige bær du kan sanke i myr og mark, i skogen og på fjellet. Alle er naturtro illustrert med både blomst og bær – og har en faktatekst med kjennetegn, voksested, sanketid og bruk, samt forvekslingsarter. I tillegg er det gjort plass til smakløse og giftige bær slik at disse kan unngås.


Kenneth Ingebretsen og Tommy Tønsberg

Her er tips og inspirasjon til å dyrke favorittvekstene dine, enten du vil ha epler, plommer, solbær eller rips, eller mer eksotisk frukt som aprikos, fersken og minikiwi. Gode råd om valg av sorter, plassering, planting, gjødsling og beskjæring gjør det enkelt å lykkes med dyrkingen.


Matilde Skår

Syltetøy kan lages når som helst. Du trenger ikke å gå på bærtur eller ha bær i hagen. Ta turen til den lokale frukt og grønt-butikken, kjøp det du trenger og lag det du har lyst på.

Her får du 62 oppskrifter, og ut fra de grunnleggende basisoppskriftene kan du lage nye varianter ved å kombinere ulike bærsorter, frukt og grønnsaker.


Malin Landqvist

Sanking av bær og frukt er både morsomt og enkelt, men hvordan skal man ta vare på alt det gode fra naturen? Safte og sylte gir deg svaret! Her finner du alt du trenger for å forvandle skogens og hagens frukt og bær til leskende saft og smakfulle syltetøy.


Trond Svendgård

Sanketips og oppskrifter fra veikant, skog og skjærgård.

Bli med kokk og entusiast for ville vekster, Trond Svendgård, på en inspirerende tur på jakt etter viltvoksende godsaker. Boken er gjennomillustrert, og gir enkel oversikt over hvilke arter du finner hvor og hva som kjennetegner dem.