Vårens anbefalte krimnyheter

Krimvåren har startet med et smell, og kvalitetstitlene har kommet som perler på en snor. På denne siden finner du alt fra sjarmerende feelgood-krim til mørke og brutale thrillere, men felles for dem alle er at de har gitt oss i Norli store leseopplevelser den siste tiden.

Ni liv

Jana Berzelius den dyktige statsadvokaten med en fortid som ingen må vite om.

En tidlig aprilmorgen spres en film med en ung mann på YouTube. Han er mishandlet og har eksplosiver festet på kroppen. Politiet forstår at dette er seriøst, men de rekker ikke å identifisere stedet han er på, før bomben eksploderer. Det er det fjerde medlemmet av det kriminelle nettverket Komados som er drept på kort tid. Men er det samme gjerningsmann som står bak de fire drapene?

Ni liv er en høyaktuell spenningsroman om vold og gjengkriminalitet, og om de kreftene som kan ta over når noe må skjules for enhver pris.

Vådeskudd

Dette er fjerde bind i serien med etterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner. Og ikke minst Esther de Laurenti, en nysgjerrig og handlekraftig pensjonist.

Kirsebærtrærne blomstrer den dagen Oscar forsvinner. Han tilhører den velstående og fargerike Dreyer Hofffamilien og det eneste sporet som fins etter tenåringen er et gåtefullt brev som ingen riktig kan forstå meningen med.

«Endelig en krimdronning som fortjener betegnelsen.»
– Cathrine Krøger, Dagbladet

Det sorte fåret

Årets gladnyhet for alle Ole Vik-fans.

Dette er boken Jørgen Jæger drømte plottet til en natt på 80-tallet. Her vekkes Ole Vik og Cecilie Hopen i Fjellberghavn til live for aller første gang. Boken har ikke tidligere vært utgitt.

Gled dere også til å hilse på sympatiske Bjørn Næss. Han har alt, en søt kone, en kjekk sønn, og snart venter drømmejobben. Så kjører han på et sort får. Boken viser hvordan en liten hendelse kan frata en mann alt.

Rottejegeren

Rottejegeren er en hittil ukjent roman av selveste Max Manus – et hardkokt og levende tidsbilde av Norge på slutten av 1940-tallet.

«Sprengstoff [...] Han har noe å melde og han formidler på en måte som berører sterkt. [...] en klok og tankevekkende beretning.»
– Elin Brend Bjørhei, VG

«En oppsiktsvekkende ærlig og sjokkerende åpen etterkrigsskildring fra en desillusjonert krigshelt.»
– Cathrine Krøger, Dagbladet

Sjalusimannen og andre fortellinger

En gresk politietterforsker har med dyrekjøpte erfaringer fra eget liv blitt ekspert på sjalusi. Da en tysk turist meldes savnet på øya Kalymnos, er det han som blir tilkalt. En taxisjåfør finner sin kones øredobb i bilen til taxieieren. Hvordan havnet den der? En kvinne på vei fra London til New York har i kjølvannet av mannens affære med hennes beste venninne bestemt seg for å avslutte sitt eget liv. Men hvem er han som sitter ved siden av henne på flyet?

Fortellingene i Sjalusimannen kretser rundt de sterkeste menneskelige følelsene. På klassisk Nesbø-vis møter vi det potensielt dødelige utfallet av sjalusi, begjær og utroskap.

Her kan du lese Køen, en av novellene i boka.

Mayday

Mayday av filmskaper og forfatter Grethe Bøe er en uhyggelig aktuell, artisk thriller med Russland, NATO og internasjonal storpolitikk som bakteppe.

«Norsk krimsensasjon. Bravo! [...] Grethe Bøe brakdebuterer med en skremmende realistisk thriller, der Finnmark står i fare for å bli et nytt Krim.»
– Cathrine Krøger, Dagbladet

«Den beste krimdebuten jeg har lest – noensinne.»
– Tor Hammerø, Nettavisen

Lang lysende elv

En rå og gripende thriller om misbruk, prostitusjon og søskenkjærlighet.

«DEN FØLELSEN når du treffer på en krim som har deg i jerngrep fra første kapittel. Vanvittig trist og «ondtimagenspennende»! Usedvanlig gripende, spekket med fortvilelse, rusmisbruk og hjerteskjærende overgrep. Den første krimboken som får meg til å felle noen tårer. Oppsummert: Kanskje årets beste krim
– Trude Cecilie, Norli

«En bok som kryper under huden og blir værende der lenge.»
– Elin Brend Bjørhei, VG

«Utrolig skremmende [...] Sjeldent velformulert seriemorderthriller om fattigdommens og håpløshetens USA.»
– Cathrine Krøger, Dagbladet

Elskede barn

Denne kritikerroste, oppsiktsvekkende internasjonale debuten er en vakker, hjerteskjærende og skremmende psykologisk thriller.

«Jeg leste den i et strekk en skikkelig vellykket psykologisk thriller.»
– Caroline, Norli

«Tyske Romy Hausmann utforsker traumer og familiebånd i denne intenst spennende thrillerdebuten.»
– Elin Brend Bjørhei, VG

«Uhyggelig god [...] Endelig en krimbestselger som innfrir forventningene!»
– Cathrine Krøger, Dagbladet

Torsdagsmordklubben

Krimfenomenet og storsuksessen Torsdagsmordklubben gikk rett til topps på de britiske listene. I denne sjarmbomben møter vi fire hobby-detektiver i 70-årene som en dag får en levende sak i fanget, med et ekte lik, og et sted der ute, en virkelig morder.

«Les og Le, dere kan glede dere! Fin krim til alle anledninger
– Eva Margrethe, Norli

«Sensasjonell kosekrim. Like sjarmerende som den den er god.»
– Cathrine Krøger, Dagbladet

Økseskipet

Den danske krimstjernen bak den populære Oxen-serien med første bok i serien om politietterforsker Nina Portland.

Den erfarne etterforskeren har vanskelig for å gi slipp på en sak fra hennes første år i politiet: en russisk sjømann ble beskyldt for å ha myrdet mannskapet om bord på et skip som ble funnet drivende rundt i Nordsjøen, men ble frikjent på grunn av manglende bevis.

Økseskipet er delvis inspirert av de virkelige, mystiske øksemordene om bord på det tyske skipet Bärbel i Nordsjøen i 1993.

Konfirmanten

Bok 5 om Martin Servaz fra den franske thrillermesteren Bernard Minier.

Mai 1993. To søstre på 20 og 21 år blir funnet drept ved bredden av Garonne-elven, ikledd konfirmasjonskjortler. 25 år senere blir etterforsker Martin Servaz koplet inn i etterforskningen, og møtet med fortiden blir et mareritt fylt med frykt, underkastelse, løgn og manipulasjon. 

«Fransk sadisme med skjønnlitterær svung. [...] Miniers fremste styrke ligger i å mane fram skrekkaktige scener gjennom en mørk og dyster gotisk uhygge. [...] Stilistisk er Miniers krimromaner både elegante og preget av et eksistensielt alvor.»
– Cathrine Krøger, Dagbladet