Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Perlen som sprengte skjellet

E-bok
Bokmål
Perlen som sprengte skjellet
Perlen som sprengte skjellet
  • Innbinding: E-bok
  • Forfatter: Nadia Hashimi
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Cappelen Damm
  • EAN: 9788202420086
  • Kom i salg: 14. sep. 2015
  • Utgivelsesår: 2015
  • Filformat (E-bok): EPUB
  • Emnekategori: Kjønnsgrupper: kvinner og jenter, Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt
Se flere produktegenskaper
199,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Perlen som sprengte skjellet er en sterk og realistisk bok som skildrer kvinneliv i Afghanistan på begynnelsen av 1900-tallet og i vår egen tid.Kabul 2007: Taliban regjerer i gatene. Med en far som er rusavhengig og ingen brødre, er det sjelden Rahima og søstrene hennes får lov til å forlate huset for å gå på skolen. Deres eneste håp ligger i den eldgamle afghanske tradisjonen med bacha posh, som tillater Rahima å kle seg og bli behandlet som en gutt, helt til hun kommer i gifteferdig alder. Som gutt har hun en frihet hun bare kunne ha drømt om før, og som vil forandre henne for alltid.

Men Rahima er ikke den første i familien som er gjenstand for denne skikken. Et århundre tidligere reddet hennes tippoldemor Shekiba seg selv og skapte seg et nytt liv på samme måte, en forandring som førte henne ut på en reise fra den avsidesliggende landsbyen og til rikdommen og overfloden i kongens slott i Kabul.«Nadia Hashimi har først og fremst skrevet en følsom og vakker familiehistorie. Denne engasjerende historien skildrer flere generasjoner og er et portrett av Afghanistan med all sin forvirrende og gåtefulle storhet. Samtidig gir den et bilde av den kampen afghanske kvinner fortsatt må kjempe.» Khaled Hosseini, forfatter av Drageløperen«Et fascinerende innblikk i livet til afghanske kvinner som tilhører ulike generasjoner og er skilt av store avstander, men som likevel har mye felles. Dette er en historie som får deg til å tenke.» Shilpi Gowda, forfatter av Indias datter«Hashimi vever sammen to oppslukende fortellinger i sin episke og fascinerende debut.» Booklist (starred review)«Perlen som sprengte skjellet er en fortelling som blir værende hos meg. Jeg leste hele natten for å bli ferdig...» Bookreporter.com«En poetisk, hjerteskjærende dokument over fortiede liv.» Kirkus Reviews