Sannsynlighetsregning og statistikk

for høyere utdanning

Pocket
Bokmål
Sannsynlighetsregning og statistikk
Sannsynlighetsregning og statistikk
Sannsynlighetsregning og statistikk
 • Forfattere: Ørjan Kristensen , Arild Wikan
 • Format: Pocket
 • Antall sider: 451
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Vigmostad & Bjørke AS
 • Nivå: Voksen
 • Serienavn: Sannsynlighetsregning og statistikk
 • EAN: 9788245026542
 • Kom i salg: 4. jun. 2019
 • Utgivelsesår: 2019
 • Andre medvirkende: Kristensen, Ørjan (for) ; Wikan, Arild (for)
 • Utgave nr.: 3
 • Emnekategori: Sannsynlighetsberegning og statistikk, Økonometri og økonomisk statistikk
Se flere produktegenskaper
729,-

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
Sannsynlighetsregning og statistikk for høyere utdanning viser på en pedagogisk måte hvordan sannsynlighetsregning og statistiske metoder kan anvendes innenfor en rekke ulike fagdisipliner. Det gis en bred innføring i teorien for diskrete og kontinuerlige sannsynlighetsfordelinger, og det forklares nøye hvordan denne kunnskapen brukes, blant annet innenfor hypotesetesting og beregning av konfidensintervaller.

Forfatterne presenterer et bredt utvalg av eksempler som er regnet ut til minste detalj. Sammen med et rikholdig antall øvingsoppgaver, flere av
dem eksamensoppgaver, bidrar dette sterkt til at leseren bygger opp en god forståelse for faget.

Digitale hjelpemidler er viktige støtteverktøy. Derfor er det innenfor de fleste emnene i boken eksempler og tips på hvordan blant annet Excel og kalkulator kan anvendes i forbindelse med statistiske problemstillinger. Disse finnes på bokens nettressurs, klikk på knappen Digital ressurs til venstre.

Mange tips er også i videoformat. På nettressursen ligger også fullstendige løsningsforslag på bokens mange «test deg selv» oppgaver, i tillegg til masse annet relevant fagstoff.

Totalt sett er omfanget av boken noe større enn det som er pensum ved de fleste utdanningene. Dette er med på å gi fagansvarlig større spillerom med hensyn til emnevalg.

Sannsynlighetsregning og statistikk for høyere utdanning er tilpasset metodekurset for bachelorutdanning i økonomi og ingeniørfag, lærerutdanning, samt brukerkurs i statistikk for universitetene. Boken egner seg også meget godt til selvstudium.

Ørjan Kristensen er universitetslektor i bedriftsøkonomi ved UiT Norges arktiske universitet. Her underviser han i finansielle emner, matematikk og statistikk, og han har også bred undervisningserfaring utenom høgskolenivå. Kristensen er utdannet sivilingeniør i fysikk fra UiT Norges arktiske universitet og innehar også graden cand. merc. i bedriftsøkonomisk analyse fra Norges Handelshøyskole.

Arild Wikan er professor i anvendt matematikk ved UiT Norges arktiske universitet. Wikans forskningsfelt er diskrete dynamiske systemer med særlig vekt på populasjonsdynamiske studier. Innen dette feltet har han publisert en rekke artikler samt skrevet en bok. Han har bred undervisningserfaring i matematikk og statistikk, og han har også mottatt undervisningspris i forbindelse med dette arbeidet.


×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.