Spøkelsesridderen

E-bok
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (9)
Spøkelsesridderen
Spøkelsesridderen
  • Innbinding: E-bok
  • Forfatter: Cornelia Funke
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Cappelen Damm
  • EAN: 9788202386498
  • Kom i salg: 24. aug. 2012
  • Utgivelsesår: 2012
  • Filformat (E-bok): EPUB
  • Emnekategori: Skjønnlitteratur for barn og ungdom og sanne historier
Se flere produktegenskaper
189,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Vær så snill! hørte jeg meg selv hviske. Ordene kom liksom av seg selv. Vær så snill, William Longspee. Hjelp meg.

Plutselig hørte jeg skritt bak meg. Klirrende skritt, som av jernsko. Jeg snudde meg.

Og der sto han.Jon Whitcroft har det vanskelig. Moren og den nye kjæresten hennes sender ham av gårde til en internatskole i Salisbury. Høljeregn, mørke murer, skumle korridorer, fremmede ansikter og et rom som han må dele med en annen elev. Disse tingene er bare småtterier i forhold til det han virkelig bør bekymre seg for. Den sjette natten hans på kostskolen ser han plutselig tre spøkelser utenfor vinduet sitt. De stirrer opp på ham. Heldigvis er det noen i Salisbury som kan ett og annet om spøkelser ...Jeg var elleve da mamma sendte meg på kostskole i Salisbury. Jo da, jeg skal innrømme at hun hadde tårer i øynene da hun fulgte meg til stasjonen. Men hun satte meg på toget likevel.

Faren din ville vært så glad for at du skal gå på den gamle skolen hans! sa hun og presset frem et smil, og Skjegget klappet meg så oppmuntrende på skulderen at jeg fikk lyst til å dytte ham ut på skinnegangen.

Skjegget ... søstrene mine hadde straks klatret opp på fanget hans første gang mamma tok ham med seg hjem, men jeg erklærte krig så snart han la armen rundt skulderen på mamma. Faren min døde da jeg var fire, og naturligvis savnet jeg ham, enda jeg nesten ikke husket ham. Men det betydde ikke at jeg ville ha en ny far, og i hvert fall ikke en ubarbert tannlege. Det var jeg som var mannen i huset: mine søstres helt, min mors øyenstein. Og så sluttet hun plutselig å se på tv sammen med oss om kvelden og begynte å gå ut med Skjegget i stedet. Hunden vår, som pleide å jage bort alle som våget å sette sine bein i hagen vår, la pipeleker for føttene hans, og søstrene mine tegnet enorme hjerter til ham. Men han er jo så snill, Jon! Det fikk jeg høre om og om igjen. Snill. Hva var det som var så snilt med ham? Han overbeviste mamma om at all maten jeg likte var skadelig for meg, og at jeg så for mye på tv.Cornelia Funke er en av Tysklands fremste barne- og ungdomsbokforfattere. Norske lesere kjenner henne kanskje best for suksessene Tyvenes herre, Blekkhjerte-trilogien og Reckless. Hud av stein.

Forfatteren er bosatt i Los Angeles, USA.
5 stars
5 av 5 stjerner (9) 5 0 5 9
5 stars
67%
4 stars
22%
3 stars
11%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.

Flere av samme forfatter