Stjålet

Innbundet
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (11)
Stjålet
Stjålet
 • Forfatter: Ann-Helén Laestadius
 • Format: Innbundet
 • Antall sider: 428
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Aschehoug
 • Nivå: Voksen
 • EAN: 9788203367458
 • Kom i salg: 23. des. 2021
 • Utgivelsesår: 2022
 • Tittel på originalspråk: Stöld
 • Andre medvirkende: Laestadius, Ann-Helén (for) ; Eldøen, Gøril (ove) ; Tørring, Magne (ove)
 • Utgave nr.: 1
 • Emnekategori: Moderne litteratur, Narrative emner: sosiale spørsmål, Skjønnlitteratur som er oversatt
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 349,- Ordinær pris 399,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
Ni år gamle Elsa blir vitne til at en mann dreper reinkalven hennes. Hun trues til stillhet og blir smertefullt klar over at hennes opphav vekker et glødende hat.
Trusselen mot Elsa forandrer henne for alltid, og gjennom årene bærer hun med seg en del av et reinsdyrøre som en konstant påminnelse. Familien og slektningene kjemper for rettferdighet, men i det stille vokser en desperasjon.
Stjålet er en varm, men samtidig sviende skildring av en glemt del av Sverige hvor mennesker blir satt mot hverandre. Der reinsdyr blir jaget og brutalt drept, uten at politiet etterforsker forbrytelsene. Der spenninger mellom samer og andre beboere forgifter generasjoner.
Augustpris-vinneren Ann-Helén Laestadius' første roman for voksne er basert på virkelige hendelser.

«Varmt om livet som reindriftssame. ... Romanen bør leses av alle som liker en god litterær fortelling som har noe viktig å gjøre oss oppmerksom på.» Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen (Terningkast 6)

«Her får taushetskultur, motvilje mot å vise følelser og fordommer gjennomgå. Stjålet er nemlig først og fremst spennende og velskrevet, og som bonus kan du lære noe. (...) Slutten er rørende god.» Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Stjålet er en effektivt fortalt historie om sadistiske reindrap og dyptliggende konflikter i Sápmi. (...) Laestadius er god til å fremstille et lite barns store tanker og frykt, og ikke minst den maktesløsheten man kan oppleve i små, isolerte samfunn. (...) portrettet av unge Elsa er noe som leseren vil huske lenge.» Sindre Hovdenakk, VG

«Ann-Helén Laestadius tenner både sinne og uro når hun skriver om snikdrap på samisk rein. (...) Stjålet skildrer med integritet en langvarig og dyptgripende konflikt mellom samer og andre bygdefolk nord i Sverige. (...) Dessuten: Stjålet er uten tvil spennende lesning.» Ulla Svalheim, Vårt Land

«Romanen Stjålet skildrar ein kamp mellom den gode og den vonde på ein måte ein sjeldan ser i vaksenlitteraturen.» Marta Norheim, NRK

«Noen bøker må bare skrives. I Stjålet av svensk-samiske Ann-Helén Læstadius dirrer det fra første start ...» Carline Tromp, Klassekampen

«Medrivende og actionfylt fra Sápmi. Denne historien gir et verdifullt innblikk i hverdagen til reindriftere, og Laestadius skriver sterkt om det klaustrofobiske rommet samene i Nord-Sverige lever livene sine i. (...) I sum er dette en medrivende fortelling, som gir et sårt innblikk i hverdagen til et folk som ellers ignoreres.» Muna Jibril, Dagens Næringsliv

«Historien er vond å lese, den setter følelser i sving, den handler om rettferdighet for loven - ja, for rettferdighet i sin alminnelighet. Og det er enormt viktig at samene også får en stemme. Laestadius er raus i så måte.» Jan-Erik Østlie, Frifagbevegelse.no

«Dette er en viktig bok som fortjener mange lesere.» Solgunn Solli, Altaposten (Terningkast 5)

«Varmt om livet som reindriftssame. … Romanen bør leses av alle som liker en god litterær fortelling som har noe viktig å gjøre oss oppmerksom på.»
– Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Her får taushetskultur, motvilje mot å vise følelser og fordommer gjennomgå. «Stjålet» er nemlig først og fremst spennende og velskrevet, og som bonus kan du lære noe. (…) Slutten er rørende god.»
– Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

«Dette er en viktig bok som fortjener mange lesere.»
– Solgunn Solli, Altaposten 

«Stjålet er en effektivt fortalt historie om sadistiske reindrap og dyptliggende konflikter i Sápmi. (…) Laestadius er god til å fremstille et lite barns store tanker og frykt, og ikke minst den maktesløsheten man kan oppleve i små, isolerte samfunn. (…) portrettet av unge Elsa er noe som leseren vil huske lenge.»
–  Sindre Hovdenakk, VG 

«Ann-Helén Laestadius tenner både sinne og uro når hun skriver om snikdrap på samisk rein. (…) Stjålet er uten tvil spennende lesning.»
– Ulla Svalheim, Vårt Land

«Romanen Stjålet skildrar ein kamp mellom den gode og den vonde på ein måte ein sjeldan ser i vaksenlitteraturen.»
– Marta Norheim, NRK

«Medrivende og actionfylt fra Sápmi. Denne historien gir et verdifullt innblikk i hverdagen til reindriftere, og Laestadius skriver sterkt om det klaustrofobiske rommet samene i Nord-Sverige lever livene sine i. … I sum er dette en medrivende fortelling, som gir et sårt innblikk i hverdagen til et folk som ellers ignoreres.»
–  Muna Jibril, Dagens Næringsliv

«Noen bøker må bare skrives. I Stjålet av svensk-samiske Ann-Helén Læstadius dirrer det fra første start ...»
– Carline Tromp, Klassekampen

«Forfattaren har ei sikker hand om spenningsoppbygging og personkarakteristikkar, i ei bok med eskalerte konfliktar og ein dramatisk nerve som gjer at ho stundom tenderer mot krimsjangeren.»
– Hilde Vesaas, Dag og Tid

 

5 stars
5 av 5 stjerner (11) 5 0 5 11
5 stars
64%
4 stars
27%
3 stars
9%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.


×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.