Boken er skrevet for undervisning i fisketeknologi og tar for seg biokjemiske reaksjoner ved lagring av fersk fisk. Forfatteren viser til flere konserveringsmetoder og foredlingsteknikker med oppdater Boka er et supplement til boka Fisk som råstoff (Tapir, 2. utgave 2005) som tar for seg de mikrobiologiske, kjemiske og biokjemiske reaksjoner som skjer ved lagring av fersk fisk. Denne boka er også skrevet med et lettilgjengelig språk, likevel får man presentert temaene med vitenskapelig fordypning. Hvert kapittel innledes med en ingress der man raskt får en oversikt over temaet. Boka tar for seg forskjellige konserveringsmetoder og foredlingsteknikker. Her finner vi oppdatert stoff om fiskebransjen, filetproduksjon og bearbeiding av fisk. Fiskemasse, surimi og fiskefarse blir gjennomgått med utgangspunkt i de prosessene som skjer med fiskeproteinene og deres vannbindingsevne og geldanningsevne. Temaene kjølelagring, vakuumpakking og bruk av modifisert atmosfære blir presentert som m