Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Ti myter om Israel

E-bok
Bokmål
Ti myter om Israel
Ti myter om Israel
  • Innbinding: E-bok
  • Forfatter: Ilan Pappe
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Solum
  • Serienummer: 2
  • EAN: 9788256020140
  • Kom i salg: 2. mar. 2018
  • Utgivelsesår: 2018
  • Filformat (E-bok): EPUB
  • Emnekategori: Midtøstens historie, Politikk og regjering
Se flere produktegenskaper
239,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Femti år etter starten på okkupasjonen av Vestbredden og Gaza, tar denne boken et grundig oppgjør med ti av de mest omstridte temaene i Israels historie. Fra tiden da de første jødiske bosetterne ankom Palestina frem til våre dager, viser den anerkjente israelske historikeren Ilan Pappe hvordan Israels offisielle historiefremstilling er bygget på en rekke oppkonstruerte feilslutninger, som har hatt katastrofale følger for palestinerne, og er et hinder på veien mot en fredelig løsning på konflikten. Pappe undersøker blant annet sannhetsverdien i påstandene om at palestinerne forlot sitt hjemland frivillig i 1948, og at seksdagerskrigen i 1967 var en «ufrivillig krig». Videre viser han hvordan Oslo-avtalen, fremfor å være et gjennombrudd i fredsforhandlingene, bidro til å forverre situasjonen for de okkuperte og undertrykte palestinerne og han forklarer hvorfor tostatsløsningen ikke lenger er en farbar vei.

Oversatt av Jarle Petterson, etterord av Jørgen Jensehaugen. Ilan Pappe (f. 1954) er israelsk historiker og politisk aktivist. Han er professor ved Institutt for samfunnsvitenskap og internasjonale studier ved Universitetet i Exeter, og sentral i den internasjonale BDS-bevegelsen (Boycott, Divestment and Sanctions). Han er forfatter av over femten bøker, blant annet den bestselgende The Ethnic Cleansing of Palestine (2006) og The Idea of Israel (2014). Ti myter om Israel ble utgitt på Verso i 2017, og er den første av Ilan Pappes bøker som er oversatt til norsk.

«Sammen med Edward Said er Ilan Pappe den mest overbevisende fortolker av palestinsk historie.» - The New Statesman
«Ilan Pappe er Israels modigste, skarpeste og mest prinsippfaste historiker.» - John Pilger
«En av de mest toneangivende israelske dissidentene som lever i .eksil ... Han er også en av få israelske forskere på konflikten som skriver om
palestinernes side med dyp kunnskap og empati. » - Avi Shlaim, The Guardian
Flere av samme forfatter