Unge Mungo

Innbundet
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (5)
Unge Mungo
Unge Mungo
 • Forfatter: Douglas Stuart
 • Format: Innbundet
 • Antall sider: 391
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Gyldendal Norsk Forlag AS
 • Nivå: Voksen
 • EAN: 9788205563469
 • Kom i salg: 19. mai 2022
 • Utgivelsesår: 2022
 • Tittel på originalspråk: Young Mungo
 • Andre medvirkende: Stuart, Douglas (for) ; Stubhaug, Hilde (ove)
 • Utgave nr.: 1
 • Emnekategori: Moderne litteratur, Narrative emner: oppvekst, Narrative emner: sosiale spørsmål
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 375,- Ordinær pris 429,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
Ny bok fra Bookerpris-vinneren og forfatteren av Shuggie Bain.   
Mungo og James burde ikke være venner, og langt mindre kjærester. I et hypermaskulint og voldsherjet Glasgow der protestanter og katolikker holder seg på hver sin kant, er de to tenåringenes følelser for hverandre uakseptable. Drømmen om å komme seg vekk krasjer hele tiden med angsten for å bli oppdaget. 
Da moren sender Mungo på tur med to tvilsomme menn, må han samle alt han har av styrke for å komme seg i sikkerhet og til et sted der han og James kan ha en framtid sammen. 
Unge Mungo er en gripende oppvekstskildring, en fortelling om maskulinitetens grenser og om farene ved å elske noen for høyt.

 

«Brutalt og vakkert [...] Fra Shuggie Bain til unge Mungo: Douglas Stuart er en mester i å skildre skeive, sårbare gutter i voldsomme machomiljøer [...] Både person- og miljøskildringene hos Douglas Stuart er mildt sagt fargerike, strålende videreformidlet av oversetter Hilde Stubhaug [...] Stuart er en så glitrende beskriver av folk, miljø og holdninger at han ikke behøver å forklare alle årsakssammenhenger. Vi skjønner. Og vi heier på Mungo!»
Inger Bentzrud, Dagbladet

«Det er brutale saker dette, men særlig de som likte «Shuggie Bain» vil finne mye å glede seg over. På sitt beste kan Douglas Stuart skrive så det røsker!»
– Sindre Hovdenakk, VG

«Boken er hard, sår, øm og brutal, og det er nesten uvirkelig at hverdagen kan være så grusom for mennesker i et land så nær oss. Men menneskenes hjerter … osv. Oppi grusomhetene oppstår varme følelser. Heldigvis [...] Men det er alltid håp, heldigvis. Stuart, som har uttalt at både Shuggie og Mungo har omtrent samme bakgrunn som ham selv, har kommet seg gjennom ungdommen og videre i livet. Han har som godt voksen sågar evnet å skrive to praktfulle bøker om unge dager som følsom og søkende skeiv gutt i et ultrabrutalt miljø. Vi får tro og håpe det kommer flere.»
– Atle Nielsen, Bok365

«Om «Shuggie Bain» var rystende realistisk er beskrivelsene i oppfølgeren enda mer smertelig, samtidig som Stuart igjen viser sitt talent for å beskrive de hardeste livsvilkårene og samtidig gi en øm og nærmest poetisk beskrivelse av en ung gutts uskyld og håp.»
– Ole Jacob Hoel, Adresseavisen 

«Stuart bruker, som i boka om Shuggie Bain, det språklige mangfoldet i glasgowdialekten, glaswegian, til å sprøyte liv inn i dialoger og tankesett. Det gjør han på glimrende vis. Å oversette dette til norsk er en nesten umulig oppgave. Nettopp derfor er det nødvendig å få sagt at Hilde Stubhaug har gjort en fin jobb. Denne gangen også. Vi glemmer ikke Mungo med det første, ikke Shuggie heller.»
Leif Ekle, NRK

«Teksten er så handlingsdrevet at den uten blygsel presser leseren ned i stolen og holder deg der til siste blad er vendt.»
– Astrid Fosvold, Vårt Land

5 stars
5 av 5 stjerner (5) 5 0 5 5
5 stars
100%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.


×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.