Vitenskapsfilosofi og kritisk realisme

et ikke-antroposentrisk alternativ

Pocket
Bokmål
Vitenskapsfilosofi og kritisk realisme
Vitenskapsfilosofi og kritisk realisme
 • Innbinding: Pocket
 • Antall sider: 382
 • Forfatter: Trond Gansmo Jakobsen
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Vigmostad & Bjørke AS
 • Nivå: Voksen
 • EAN: 9788245034417
 • Kom i salg: 16. feb. 2021
 • Utgivelsesår: 2021
 • Andre medvirkende: Jakobsen, Trond Gansmo (for)
 • Utgave nr.: 1
 • Emnekategori: Filosofi, Vitenskapsfilosofi
Se flere produktegenskaper
679,-

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
I denne boken tar forfatteren opp de vitenskapsfilosofiske tradisjonene slik de er fremstilt i Vestens filosofi. Den omhandler alle de viktigste tradisjonene fra kunnskapsteoretiske posisjoner, metodologiske spørsmål, naturvitenskapene, samfunnsvitenskapene og humaniora, pluss livsvitenskapene biologien og økologien og de virkelighetsoppfatninger som knyttes til disse. I første del vises det til hvordan debatten innen de ulike posisjonene ledet til det som i ettertid ble kalt vitenskapskrigen, og som har resultert i en omfattende mistillit til vitenskapen. Forfatteren mener å vise at denne «krigen» baserer seg på en feiltolkning av vitenskapen og den virkeligheten den undersøker.
I andre del gis det en innføring i kritisk realisme. Kritisk realisme argumenterer for en ny forståelse av den verden som vitenskapen undersøker. Den utvikler et begrep om et komplekst, lagdelt og dynamisk virkelighetsbilde og som er blitt lite påaktet i tradisjonen. Dette virkelighetsbildet leder til en klargjøring av hva vitenskap er og hva den kan gjøre. Det vises til ved hjelp av gode eksempler (bl.a. klimavitenskap) hvordan kritisk realisme mener å gjenopprette tilliten til vitenskapen. Kritisk realisme får vidtgående følger for hva vitenskap og kunnskap er og for hva vitenskapen kan bidra med til menneskelig utvikling og trivsel og en mer naturvennlig tenke- og handlemåte. Boken henvender seg til alle som er interessert i filosofi og vitenskapsfilosofi, og spesielt til lærere og studenter ved universiteter og høyskoler. Boken vil fungere godt som pensumbok til filosofiemner og til vitenskapsteori, etikk og metodekurs.

Trond Gansmo Jakobsen (født 1952) er professor i filosofi og vitenskapsteori ved Høgskolen i Innlandet. Han er dr.philos. fra Universitetet i Tromsø (1999). Han har hatt flere forskningsopphold i utlandet, blant annet ved Harvard og i Storbritannia. Han er også medlem av forskningsnettverket International Association of Critical Realism (IACR).
Flere av samme forfatter
×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.