Bilde ikke tilgjengelig
Bilde ikke tilgjengelig
Vennligst vent. Din forespørsel er under behandling.
{0} Time(r)
{0} Dag(er)
{0} Uke(r)
{0} Måned(er)
{0} År

mer info

Klikk på LES MER for å komme til en detaljert side om varen

App for e-bøker

App for e-bøker

•Norli tilbyr en gratis app for lesing av e-bøker. Den heter Norli e-bok, og kan lastes ned fra AppStore (til iPhone og iPad) og Google Play (Android-baserte mobiltelefoner og nettbrett).

•Norli tilbyr også et eget lesebrett med WIFI, skjerm i elektronisk blekk og integrert e-bokbutikk. Brettet heter PocketBook Touch Lux 2. Elektronisk blekk betyr at skjermen er i svart/hvitt, omtrent som en bokside. Elektronisk blekk foretrekkes av mange fordi det er skånsomt for øynene, og har god lesbarhet også i sollys. Den nyeste utgaven har også innebygget leselys.

•Dersom du har flere enheter, som for eksempel et lesebrett, en Android mobiltelefon og en iPad, kan du laste ned Norlis app til både mobiltelefonen og mediebrettet. E-bøker kjøpt på norli.no synkroniseres automatisk til alle enhetene, forutsatt er enhetene er koblet opp mot internett. Du kan lese en e-bok på lesebrettet, og slå opp direkte på siden hvor du stoppet om du velger å lese videre på mobiltelefonen.

•Norli.no er tilknyttet Bokskya, hvilket gjør at det er mulig å samle alle dine norske e-øker i en app, uansett hvor du har kjøpt dem.

E-bok-shop

Om du ønsker å kjøpe e-bøker, går du på norli.no

Her trenger du en egen e-bok-kundekonto. Du bruker den samme innloggingen i Norlis e-bok-app og eventuelt på Norlis lesebrett.

Utsjekkingen for e-bøker ser noe annerledes ut enn for bøker og du kan bare kjøpe en bok om gangen. Det er heller ikke angrerett på nedlastbare varer.

Du kan til enhver tid klikke på lenken Mine e-bøker på Norli.no og se oversikt over dine e-bøker. Her finner du e-bøker som du har kjøpt både hos Norli og andre norske nettbokhandlere. Du kan laste ned e-bøker til PCen hvis du ønsker. Da må du på grunn av kopibeskyttelsen til noen forlag i forkant opprette en Adobe-ID og laste ned programmet Adobe Digital Editions (ADE) fra adobe.com, som er et e-bok-leseprogram for PC. Det er imidlertid ikke behov for å laste ned e-bøker for å lese i Norlis e-bok-app eller på Norlis lesebrett: Dit overføres e-bøkene automatisk.

Du kan velge å lagre ditt kontonummer, slik at senere kjøp går raskere. Dette vil gjøre det enklere å handle e-bøker - ikke minst fra mobiltelefon. Kontonummeret lagres ikke hos norli.no, men på sikkert sted hos DIBS, som er det danske Nets/Bankenes Betalingssentral.

Utvalg og format

Per mars 2013 tilbys omtrent 300.000 e-bøker for salg på norli.no

Norli.no tilbyr e-bøker fra følgende baser:

•Norske e-bøker fra basen DDS (Digital Distribusjonssentral). De aller fleste norske e-bøker er registrert i denne basen.

•Svenske e-bøker fra basen Elib. Inneholder de fleste svenske e-bøker.

•Danske e-bøker fra basen Publizon. Inneholder de fleste danske e-bøker.

•Engelske e-bøker fra Gardners.

E-bøker solgt på norli.no leveres hovedsakelig i EPUB-format. En rekke titler, deriblant en del engelske, leveres i PDF-format.

Kopibeskyttelse

Enkelte norske og de fleste engelske e-bøker leveres med kopibeskyttelse av typen Adobe DRM. E-bøker med Adobe DRM er koblet til en bestemt e-post/ID, og kan ikke åpnes av andre brukere. Dersom de forsøkes å åpnes av andre brukere, kan e-bøkene bli ødelagt, og ikke være mulige å åpne, heller ikke for eieren. Ved å kontakte kundesenter internett@norli.no kan du få hjelp om dette skulle oppstå.

De aller fleste svenske og norske e-bøker er vannmerket. Dette betyr at e-bøkene er merket med navn til den som har kjøpt e-bøkene.

I bokpresentasjonene finner du informasjon om e-bøkers format og kopibeskyttelse. Det er også mulig å avgrense søket blant valgmulighetene i venstremenyen, slik at du for eksempel kun ser e-bøker med vannmerking.

Forlag og forfatter bestemmer om e-bøker skal være kopibeskyttet. Norli.no har ingen befatning med hvorvidt e-bøkene er kopibeskyttet eller ikke.