Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Lutefisk - tradisjon, tilberedning, tilbehør

2011, Innbundet, Norsk Bokmål

119,-199,-

40%
Utsolgt på nettlager
  • Ikke tilgjengelig for hent i butikk
Å spise lutefisk er en gammel tradisjon som i våre dager er kommet til ny heder. Denne boken er beregnet på lutefiskelskere som vil vite mest mulig om dette fenomen, og som kaller oss til festlig lag på restauranter og i hjemmene noen hektiske høstmåneder hvert år. Dette er også boken for dem som vil prøve denne tradisjonen for første gang.
Vi følger råvaren, fra torsken blir fanget ute på havet, via tørking på hjell i det gunstige nordnorske klima, til tørrfisken ender opp i små og store lutebaljer over det hele landet - for så å gjenoppstå som herlige måltider med eller uten allskens tilbehør.
Her er ikke spart på oppskriftene. Gode råd og mange forslag til tilberedninbg har forfatteren gått fra hans mange venner blant restaurantfolk og kokker fra mange kanter av landet. Forfatteren sier det selv slik:
Jeg har påny fått erfare at matfolk er genereøse mennesker, som gjerne deler med andre av sin viten og sine erfaringer. Aller mest generøse er lutefiskelskere. Det må være noe i lutefisken som fremelsker det gode i oss.
Boken vant Gourmand World Cookbook Awards 2007 - Beste fiske- og sjømatkokebok i verden.

Produktegenskaper

  • Forfatter

  • Bidragsyter

    Johansen, Jahn Otto (for)
  • Forlag/Utgiver

    Cappelen Damm AS
  • Format

    Innbundet
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Utgivelsesår

    2011
  • Antall sider

    115
  • Emnekategori

    Matlaging med fisk og sjømat
  • Kom i salg

    12. sep. 2011
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788202361006

Kundeanmeldelser

Frakt og levering