Retur og bytte

1. Angrerett

Privatkunder har rett til å returnere bestilte feilfrie varer i henhold til loven om angrerett:

Angrerettloven av 21. desember Nr. 105 2004

"Forbruker kan gå fra avtalen uten å oppgi noen grunn innen 14 dager etter at selger har oppfylt sin opplysningsplikt iht. angreloven og varen og angrerettskjema er mottatt. Dersom selger ikke oppfyller sin opplysningsplikt, eksempelvis unnlater å overlevere det obligatoriske angrefristskjema senest ved levering av varen, utvides fristen til tre måneder."

"Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Angreretten kan derfor ikke benyttes av firmaer eller andre som har handlet som ledd i næringsvirksomhet.(jf Angrerettloven § 6, punkt e)"

Melding om retur skal sendes kundeservice på norli.no umiddelbart ved mottak av varen, og senest innen 14 dager etter levering. Kontakt alltid vår kundeservice og avvent videre instruksjoner før du returnerer varen. Dersom varen er tatt i bruk, som din egen, kan ikke angreretten gjøres gjeldende. Angrerett gjelder ikke e-bøker og nedlastbare lydbøker.

Meldingen skal inneholde følgende informasjon; 
1) Ordrenummer (fra ordrebekreftelsen du fikk på e-post)
2) Tittel på de produktene du ønsker å returnere. 
De returnerte varene skal være i ubrukt og uskadet tilstand i originalforpakningen. Returner varen sammen med angrerettskjema med informasjon om ordrenummer og kundenummer til adressen på angrerettskjemaet. Du må selv bekoste returporto. Retur kan ikke skje som oppkrav eller etterkrav.

Last ned angrerettskjema her

Våre generelle bytteregler for bokhandelen gjelder også for netthandel. Du kan bytte norske bøker du har kjøpt på norli.no i alle våre bokhandler, innen 14 dager fra levering. Ta med ordrebekreftelse som viser hva du har betalt for varen. Følgeseddel som ikke dokumenterer pris, er ikke gyldig som bilag. Varer kan byttes i andre varer eller tilgodelapp. Du kan ikke få tilbakebetalt penger.

Skolebøker må byttes i en bokhandel som fører skolebøker. Dette er Norli Strandgaten (Bergen), Norli Universitetsgata (Oslo) og Norli Papirbredden (Drammen). Engelske bøker kan ikke byttes i våre bokhandler. Ta med ordrebekreftelse som viser hvor mye du har betalt for varen. Følgeseddel, som ikke viser pris, er ikke godkjent bilag for bytting. Du kan også returnere en kjøpt bok og motta tilgodelapp til bruk i våre butikker, men du kan ikke få penger utbetalt for boken.

 

2. Reklamasjon og retur

 

Varene du har bestilt skal være feilfrie ved levering. Skulle du få en defekt eller feillevert vare skal du kontakte kundeservice innen rimelig tid, og senest innen 2 måneder etter at du mottatt varen. Vi tar imot meldingen om feil og sender deg en ferdig adressert og frankert returlapp som du må feste på pakken. Send varen tilbake i den tilstand du mottok den, sammen med en skade- eller feilmelding, så får du en feilfri tilsvarende vare. Den feilleverte varen skal være i ubrukt og uskadet tilstand i originalforpakningen.

Returner varen sammen med angrerettsskjema. Skriv årsaken til returen på skjemaet.

OBS! Før du returnerer en defekt/feilllevert vare må du kontakte kundeservice for å få reklamasjonen godkjent og returporto betalt. Ansvar for feil i bestilt vare er begrenset til det som nettopp er angitt.