Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Kokken og skriveren - den gastronomiske litteraturens historie

2012, Innbundet, Norsk Bokmål
Utsolgt på nettlager
  • Ikke tilgjengelig for hent i butikk
Kokebøker har en helt sentral plass i ethvert norsk hjem. Og et blikk i dagens kokebøker viser at de i tillegg til oppskrifter ofte inneholder kulturhistoriske informasjoner, personlige refleksjoner, reiseminner og anekdoter. I denne boken gir Henry Notaker oss fortellinger om kokekunstneres oppdagelser, om hvordan de enkelte rettene har fått sine navn, om husholdersker i konflikt med hoffkokker, om tyverier og plagiater, om filosofer, politikere, leger og astrologer som blander seg opp i hva folk skal spise. Her får vi se kokebøkene og matbøkene i et nytt perspektiv. De lever ikke i en egen lukket verden, men tar alltid opp i seg det som skjer i samfunnet omkring.

Produktegenskaper

  • Forfatter

  • Bidragsyter

    Notaker, Henry (for)
  • Forlag/Utgiver

    Aschehoug
  • Format

    Innbundet
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Utgivelsesår

    2012
  • Antall sider

    479
  • Emnekategori

    Sosial- og kulturhistorie
  • Kom i salg

    5. sep. 2012
  • Utgave nr.

    1
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788203293351

Kundeanmeldelser

Frakt og levering