Skal du ikke gifte deg snart?

og alt mamma og jeg burde ha snakket om i stedet

Innbundet
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (11)
Skal du ikke gifte deg snart?
Skal du ikke gifte deg snart?
 • Forfatter: Nancy Herz
 • Format: Innbundet
 • Antall sider: 265
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Gyldendal Norsk Forlag AS
 • Nivå: Voksen
 • EAN: 9788205533219
 • Kom i salg: 26. feb. 2021
 • Utgivelsesår: 2021
 • Andre medvirkende: Herz, Nancy (for)
 • Utgave nr.: 1
 • Emnekategori: Etniske minoriteter og multikulturelle studier, Memoarer, Relasjoner mellom generasjoner: råd og spørsmål
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 199,- Ordinær pris 349,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
Nytt, sterkt samfunnsdokument fra en av forfatterne bak Skamløs.
Nancy Herz ble en bejublet stemme i den norske offentligheten da hun bokdebuterte med Skamløs i 2017. Men det var også noen som mente at hun ikke burde hevet stemmen. Blant dem var hennes egen mor.Hvorfor dømmer Nancys mor henne så hardt? Hvor mange ganger om dagen skal man bli spurt om et giftermål er nær forestående? Og hvordan er det å oppdra et barn man ikke kjenner seg igjen i?I denne boken åpner Herz samtalen med sin egen mor. Gjennom personlige og vanskelige samtaler nøster de opp i morens historie, og prøver å forstå hvorfor forholdet mellom dem er blitt så fastlåst og turbulent. For er det mulig å inspirere unge jenter til å ofre familiebånd og vennskap for å oppnå frihet og respekt - og fortsatt ønske forsoning på egen hjemmebane?
«Skal du ikke gifte deg snart» er et godt rom å være i. Det er en upolert, uperfekt samtale, assosiativ og uredigert, slik samtaler gjerne er. Åpenheten er befriende i seg selv. Her er det nok av innsikter å hente for den som velger å være flue på veggen når mor og datter renser luften i den røykfylte vinterhagen."
Knut Hoem, NRK P2
"Inderlig rørende om skam. Nancys mamma kommer sannsynligvis aldri til å slutte å mase om at datteren - som lever med en samboer - må gifte seg først som sist, for ærens, familiens og mors skyld. Nancy komme like lite til å la seg presse. Slik kan denne boka fungere som et lærestykke for foreldre og barn som lever i spagat mellom to kulturer."
Inger Bentzrud, Dagbladet
"Skal du ikke gifte deg snart? er en velskrevet bok fra en ung og modig forfatter - med potensial til å få ikke bare sin mor i tale, men hele nasjonen."
Ingrid Åbergsjord, Aftenposten
"Kan mor-datter-forholdet reddes med seks dagers ærlig samtale? En standhaftig datter intervjuer en mor som ikke vil snakke. Resultatet er en rørende og opplysende fortelling om krig og utlendighet."
Joanna Rzadkowska, Morgenbladet
"Årets modigste forfatter? Nancy Herz fortsetter sitt engasjement mot negativ sosial kontroll, ved å bruke sprengkraften i historien om sin egen morsrelasjon i en nesten fullendt utgivelse. (...) Skal du ikke gifte deg snart er en direkte henvendelse til ungdommer og unge voksne som kjemper lignende kamper som det Herz gjør. Overfor denne målgruppa fungerer den muntlige og skildrende stilen godt. Herz og morens personlige erfaringer er omsatt i et, om enn noe gjentagende, likefullt levende språk, som driver leseren fremover."
Anna Serafima S. Kvam, Stavanger Aftenblad 
5 stars
5 av 5 stjerner (11) 5 0 5 11
5 stars
55%
4 stars
45%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.


×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.