Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Kjøkkenveien - en bok om mat og arbeid

2019, Innbundet, Norsk Bokmål
40%
  • Sendes fra butikk – En eller flere av våre butikker har varen på lager og kan sende den til deg!
    Vipps-krav sendes fra butikk. Gratis frakt på ordre fra 299,-
  • På lagerhos 99 butikker

Andreas Liebe Delsett fikk tilbudet mange matentusiaster drømmer om: Ville han jobbe en periode på restaurantkjøkken, lære seg faget, lage mat på virkelig høyt nivå? Andreas så for seg noen måneder i en spennende verden, en enkel snarvei til mesterkokkenes oppskrifter og innsikter. I stedet ble tida ved kjøkkenbenken på Restaurant Stock i Oslo et utmattende og utfordrende møte med en annerledes virkelighet. Kjøkkenveien er en bok om mat, samarbeid, håndverk, gjentakelser, fellesskap, feiltagelser, kunnskap, kjøkkenmaskiner, kreativitet, kjedsomhet og klasse. I tillegg er boka det mest levende og innsiktsfulle portrettet av det profesjonelle kjøkkenet hittil skrevet på norsk.

Få steder i det norske samfunnet er så mangetydige som restaurantkjøkkenet. Kokkene har blitt orakler, kjendiser og kulturelle helter, og stadig presenteres det profesjonelle kjøkkenet som mytisk og magisk i magasiner, TV-serier og populærkultur. Samtidig er kokkefaget et lavstatusyrke, med dårlig lønn, lav rekruttering, vanskelige arbeidsbetingelser og harde fysiske krav. I samfunnets øyne er kokken på samme tid kunstner og håndverker, hersker og tjener, orakel og idiot. Hvilken virkelighet venter egentlig dem som velger kjøkkenveien?

Andreas Liebe Delsett (f. 1984) er programsjef ved Litteraturhuset i Oslo, tidligere leder i Rødt Oslo og grunnlegger av kunstforlaget Feil Forlag. Etter lærlingtid på Restaurant Stock i Oslo har Andreas gjennomført en uformell svenneprøve som kokk. Kjøkkenveien er hans debut som sakprosaforfatter.

Produktegenskaper

  • Forfatter

  • Bidragsyter

    Delsett, Andreas Liebe (for)
  • Forlag/Utgiver

    Forente Forlag AS
  • Format

    Innbundet
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Utgivelsesår

    2019
  • Antall sider

    353
  • Emnekategori

    Arbeidsforhold, helse og sikkerhet, Hotell og restaurantbransjen, Mat og drikke etc.
  • Kom i salg

    12. sep. 2019
  • Utgave nr.

    1
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788232802951

Kundeanmeldelser

Frakt og levering