Emily forever

roman

Innbundet
Bokmål
4 stars
4 av 5 stjerner (34)
Emily forever
Emily forever
 • Forfatter: Maria Navarro Skaranger
 • Innbinding: Innbundet
 • Antall sider: 177
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Forlaget Oktober
 • Nivå: Voksen
 • EAN: 9788249523870
 • Kom i salg: 20. aug. 2021
 • Utgivelsesår: 2021
 • Andre medvirkende: Skaranger, Maria Navarro (for)
 • Utgave nr.: 3
 • Emnekategori: Moderne litteratur, Narrative emner: sosiale spørsmål, Sosiale klasser
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 332,- Ordinær pris 379,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
«Stakkars hun som heter Emily, i dag, på dagen i dag, har hun gått gravid i hele syv måneder, og det er de to nå, Em og den voksende magen, Em og barnet, etter at Pablo forsvant ut av døra for å ordne opp i en sak, som han kalte det. Ja, det var sånn, forsvant. Eller var det sånn? Jeg skal fikse noe, hadde Pablo sagt og låst seg inn på rommet i to timer med nøkkel, Em hadde sittet i sofaen og sett på TV, hun hadde sovna, våkna, Pablo fremdeles inne på rommet, før han gikk ut døra, da med en svart bag hengende over skulderen. Emily så på Pablo før han gikk, Pablo så på henne, Emily lurte på hva Pablo tenkte på, hva han skulle, Pablo blunka til Emily, lukka døra, låste døra, Emily fortsatte å se på tv.»

Emily er nitten år og gravid, og Pablo som er faren til barnet holder seg unna. Hun jobber i en Kiwi-butikk der innehaveren prøver å passe på henne. Det gjør naboen også, som Emily kaller presten. Hun har vokst opp hos moren sin, og nå flytter moren hjem til henne for å hjelpe til. På helsestasjonen skriver jordmoren .alene med barn i skjemaet hennes.

«Emily forever» er en bok om klasse, om hverdag, og om å finne frem til det i en selv som gjør det mulig å klare seg. Romanens forteller er kritisk og prøver seg fram, leter etter bedre løsninger, forsøker å skifte perspektiv for å undersøke hvordan Emily blir betraktet av de andre; de som tror de vet hvem hun er og hvordan livet hennes kommer til å bli. «Emily forever» er en roman med paradoksal livsglede, trassig solidaritet og ulmende opprørstrang.

«Sterk og skarphugd roman om å finne verdien i det livet man har [...] Dette er ikke blant de tykkeste romanene, men vil trolig likevel ende blant denne bokhøstens mest ruvende.»
– Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Skaranger skriver inderlig vakkert om en retningsløs tilværelse som tilsynelatende er genetisk betinget … Emily forever innfrir de høye forventningene. Skaranger skriver nært og følsomt om tilstander av grå hverdag, av TV-lyd som eneste adspredelse og tanker som er for tunge til å tenkes … Fortellergrepet er interessant og originalt … Skarangers varme språk og inderlige sympati med Emily lyser gjennom hele romanen.»
– Inger Bentzrud, Dagbladet

«Hun fortjener Brageprisen. Maria Navarro Skaranger skriver med kløkt og hjerte om hvemsomhelstene i samfunnet i en fulltreffer av en roman … Finnes det noe rettferdighet i verden, vil prisene også rase over tredjeboken Emily forever, for dette er hennes klart beste – så langt … Skaranger er et lysende litterært talent … ‘Se på henne da’, skriver Skaranger, og leseren ser virkelig Emily. Gjennom dette intenst spørrende blikket lever vi oss inn i hennes liv, som jo er noe av det beste litteraturen kan gjøre … Elegant.»
– Ellen Sofie Lauritzen, DN

«Dette er en fantastisk bok’, tenkte jeg da jeg var ferdig med Maria Navarro Skarangers nye roman Emily forever … det er skrevet så intuitivt og vakkert! … Det er som fortelleren imiterer Emilys utflytende kropp og utvaskede sinn. Skarangers språk formidler hvordan det oppleves å være veldig, veldig trett, og det er imponerende å få til fortellerteknisk … Her gir Skaranger en fantastisk beskrivelse av hvordan klasseforakt ofte uttrykkes i Norge ... Klasseanalysen overskygger imidlertid ikke det allmennmenneskelige aspektet i romanen.»
– Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land

4 stars
4 av 5 stjerner (34) 4 0 5 34
5 stars
56%
4 stars
35%
3 stars
6%
2 stars
3%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.

×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.