Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Kniv, sjel og gaffel - på sporet av det sultne menneske

2016, Innbundet, Norsk Bokmål

318,-349,- i butikk

  • Sendes fra butikk – En eller flere av våre butikker har varen på lager og kan sende den til deg!
    Vipps-krav sendes fra butikk. Gratis frakt på ordre fra 299,-
  • På lagerhos 99 butikker

Gjennom mat kan vi forstå oss selv og vår verden.
Første gang vi tok i bruk ild for å tilberede mat, var vi aper. Da måltidet
var over, var vi blitt mennesker. Rundt bålet la vi grunnlaget for familier og fellesskap. Siden forlot vi savannen og fulgte storviltet. Vi forsynte oss grovt og sto i fare for å utrydde våre næringskilder. Men ved å lese naturen lærte vi å dyrke jorden, og gjennom ekspansjon ble matkulturen global. Mat skapte sivilisasjoner, og mangelen på mat brøt dem ned.

Samtidig har mennesket alltid hungret etter mening. Vi faster for å oppnå åndelighet, og sulter for å få kontroll. Kostholdsekspertene er våre nye guruer, og matindustrien forfører oss. Mat, og vår holdning til mat, har endret historien, og vil fortsette å endre den. Hvordan
kommer det vi spiser, til å se ut og påvirke oss i fremtiden? En ny matrevolusjon pågår nå.

I Kniv, sjel og gaffel følger Andrew P. Kroglund linjene fra urtiden til dagens ernæringsdebatter. I en engasjert fremstilling viser han hvordan historikere, forskere og meningsbærere kan gi oss en bred forståelse av hvordan mat definerer oss.

Produktegenskaper

  • Forfatter

  • Bidragsyter

    Kroglund, Andrew P. (for)
  • Forlag/Utgiver

    Vega forlag
  • Format

    Innbundet
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Utgivelsesår

    2016
  • Antall sider

    249
  • Emnekategori

    Mat og drikke etc., Sosial- og kulturhistorie
  • Kom i salg

    7. nov. 2016
  • Utgave nr.

    1
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788282115049

Kundeanmeldelser

Frakt og levering