Abida Raja

frihetens øyeblikk

Innbundet
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (12)
Abida Raja
Abida Raja
  • Forfatter: Håkon Høydal
  • Format: Innbundet
  • Antall sider: 258
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: J.M. Stenersens Forlag
  • EAN: 9788272017261
  • Utgivelsesår: 2022
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 375,- Ordinær pris 429,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
På 1980-tallet vokste Abida Raja opp midt i Oslo sentrum. Hun gikk på norsk skole, var norsk statsborger - men levde i en pakistansk familie og kjente ingen.
Som storesøster i en av Norges mest kjente norsk-pakistanske familier, har hun vært taus om livet som barn, ungdom og voksen. Nå våger hun endelig å fortelle.
Dette er historien om løsrivelsen fra foreldrene og ektemannen hun ble giftet bort til. Det er fortellingen om en mor som flykter med de fire barna sine - uten utdanning, et sted å bo eller egen bankkonto - og forsøker å skape sitt eget liv.
«Abida Raja. Frihetens øyeblikk» gir et sterkt innblikk i oppveksten og livet til en representant for dagens voksne norsk-pakistanske kvinner, de som ble født i Norge, men ikke ble en del av det norske samfunnet - og kampen for å bestemme over seg selv, hvem hun skal ha lov til å elske og et liv i frihet.

«Årets modigste bok! Historien til Abida Raja er engasjerende, spennende og imponerende ærlig om en frihetskamp bare de færreste ville ha klart. [...] Det er en hudløst ærlig bok, om en frihetskamp som utkjempes her og nå, midt blant oss. [...] La oss håpe at boken blir lest av mange. Også de som trenger den aller mest.»
– Sindre Hovdenakk, VG

«Smertefullt ærlig og modig [...] Denne boka bør bli obligatorisk for alle som jobber med vold i nære relasjoner, tvangsgifte-problematikk, barnevern og politi. Vi andre bør snarest lese den for å bli klokere. [...] Dette er ei uhyre gjennomarbeidet bok. [...] Boka er så smertefullt vellykket fordi den så godt lykkes i å fortelle en kompleks historie: Hvordan kultur og tradisjoner kan romme vold og dysfunksjonalitet. Hvordan det å bryte ut kan gjøre mer vondt enn den smerten man har vent seg så til at den nesten føles trygg. Og ikke minst hvordan taushet effektivt kan holde vold i familier i live gjennom generasjoner. Da er det viktig at noen har mot og snakker, slik at samtalen i det hele tatt kan begynne.»
Andreas Wiese, Dagbladet

«Brutal frihetskamp [...] Som en tekst mellom to permer, føles Abida Raja: Frihetens øyeblikk ekstremt gjennomarbeidet [...] De er saklige, informative og driver historien fremover på en måte som gjør at boken må karakteriseres som spennende – uansett hvor mye dét føles som et absurd ord å bruke i denne sammenhengen. Det brennbare materialet er klokt disponert. Det er sannelig en pageturner, dette her. At Abida Raja: Frihetens øyeblikk er en vesentlig bok, en modig bok – ja, en bokbombe – synes åpenbart. At den er så eminent leseverdig, er en bonus.»
– Morten Ståle Nilsen, Bok365

Dette skriver VG:

Nå forteller Abida Raja (49) sin historie om oppveksten i den samme familien som lillebror Abid Raja (46) fortalte om i bestselgerboken «Min skyld».

– Men dette er ikke noen motbok eller noen oppfølger til «Min skyld». Dette er en bok som ble påbegynt for hele syv år siden, og som det har tatt lang tid før Abida Raja selv var klar for å gi ut, sier forlegger Cathrine Sandnes i J.M. Stenersen forlag til VG.

Abida Raja selv ønsker ikke å uttale seg om boken før den er utgitt, men bror Abid Raja sier til VG at hun har hans fulle støtte.

– Det er utrolig modig av henne å gi ut denne boken. Det krever et stort mot som pakistansk kvinne å fortelle om det hun har opplevd, sier Abid Raja.

For han frykter konsekvensene.

– Selv om mine bøker har fått konsekvenser for meg, så vil konsekvensene for henne være enorme: Hun må være forberedt på å bli utstøtt av storfamilien og bli lagt for hat i deler av det pakistanske miljøet.

– Jeg vet hva jeg snakker om, men forskjellen er den ene a’en som skiller navnene våre. Hun er kvinne, jeg er mann, sier Abid.

Hovedårsaken til alt hemmeligholdet er Abida Rajas egen situasjon.

 Det er politiet som har rådet oss til å ikke fortelle om boken på grunn av Abida Rajas situasjon. Vi ønsker ikke å si så mye mer om dette, men det handler blant annet om at enkeltpersoner trolig ikke ønsker at denne boken skal utgis.

– Abida Raja har også levd med ulike sikkerhetstiltak i mange år, og av hensyn til henne, så prøver vi å gjøre dette så skånsomt som mulig, sier Sandnes.

5 stars
5 av 5 stjerner (12) 5 0 5 12
5 stars
75%
4 stars
17%
3 stars
8%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.


×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.