Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Mat og medisin - lærebok i generell og klinisk ernæring

2012, Innbundet, Norsk Bokmål
Utsolgt på nettlager
  • Ikke tilgjengelig for hent i butikk

Mat og medisin er en lærebok i generell og klinisk ernæring. Den er skrevet for studenter innen ernæring, medisin, tannmedisin, sykepleie, fysioterapi og idrett. Boken er også velegnet til bruk for ferdig utdannede leger, tannleger, ernæringsfysiologer, sykepleiere, fysioterapeuter, helsesøstre og jordmødre, og andre som er interessert i temaet.


Boken gir oppdatert kunnskap om sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse og en forståelse for at maten har en viktig plass i moderne medisin.


God og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel. Fra et helsemessig synspunkt inneholder det norske kostholdet for mye fett, særlig mettet fett og transfett, for mye salt, sukker og alkohol og for lite av matvarer som er rike på stivelse, kostfiber og antioksidanter, som grovt brød, frukt og grønnsaker. Disse svakhetene i kostholdet medvirker til utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt, forstoppelse, galleveissykdom, benskjørhet, jernmangel, tannråte og diabetes type 2. Forekomsten av disse sykdommene kan reduseres betydelig dersom matvanene endres.

Produktegenskaper

  • Bidragsyter

    Blomhoff, Rune (red) ; Drevon, Christian A. (red)
  • Forlag/Utgiver

    Cappelen Damm AS
  • Format

    Innbundet
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Utgivelsesår

    2012
  • Antall sider

    540
  • Emnekategori

    Diett og ernæring
  • Kom i salg

    6. juli 2012
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788276349672

Kundeanmeldelser

Frakt og levering