Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Kosthåndboken - veileder i ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten

2016, Pocket, Norsk Bokmål

239,-

På nettlager - sendes innen 1-2 virkedager
  • Gratis frakt på ordre fra 299,-
  • Bytt i 200 butikker
  • På lagerhos 99 butikker

Kosthåndboken er en revisjon av Statens ernæringsråds retningslinjer for kostholdet ved helseinstitusjonene. Hovedmålsettingen med Kosthåndboken er å bidra til å sikre god kvalitet i ernæringsarbeidet. God kvalitet handler om forsvarlighet og at ernæringstiltak er tilpasset den enkeltes behov. Ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten er et stort fagområde hvor Kosthåndboken tar for seg ulike sider av dette. Kosthåndboken skal være et praktisk hjelpemiddel for planlegging av måltider og mattilbud, herunder spisemiljø og servering være et praktisk hjelpemiddel for kartlegging av pasientens/brukerens ernæringssituasjon gi et grunnlag for utvikling av ernæringsplan, -prosedyrer og kvalitetsindikatorer innen klinisk ernæring gi anbefalinger om hensiktsmessig matvarevalg og ernæringsbehandling for ulike diagnosegrupper/problemstillinger Kapittel 2 handler om de grunnleggende rammene for ernæringsarbeidet og kapittel 3 omhandler kort ernæringslære og matvarekunnskap. Kapittel 4-5, 7- 8, samt 11-13 handler om tilrettelegging av mattilbudet for ulike grupper. Kapittel 9 tar for seg rutiner for god ernæringspraksis, som handler om å gi pasienten målrettet ernæringsbehandling. Kapittel 10 handler om å forebygge og behandle underernæring. Kapittel 6, samt 14-17 omhandler for det meste kostholdsveiledning og ernæringsbehandling tilpasset den enkelte. Målgruppen for Kosthåndboken er både ledere, helsepersonell og kjøkkenpersonell.

Produktegenskaper

  • Bidragsyter

    (utg)
  • Forlag/Utgiver

    Vigmostad & Bjørke AS
  • Format

    Pocket
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Utgivelsesår

    2016
  • Antall sider

    278
  • Emnekategori

    Diett og ernæring
  • Kom i salg

    6. juli 2017
  • Utgave nr.

    1
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788245023053

Kundeanmeldelser

Frakt og levering