Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere - mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid

2019, Ukjent, Norsk Bokmål

809,-

På nettlager - sendes innen 1-3 virkedager
  • Gratis frakt på ordre fra 299,-
  • Bytt i 200 butikker
  • På lagerhos 99 butikker

Hvorfor spiser vi som vi gjør i Norge? Med denne matkulturelle fortellingen, hvor første del er basert på legen Fredrik Grøns prisbelønte arbeid om det norske kostholdet fra 1500-tallet og frem til midten av 1900-tallet, ønsker forfatteren å gi leseren et innblikk i det norske kjøkkenets tilblivelse og utvikling og dermed også gi oss en dypere forståelse av hvor vi har fått impulsene fra, hvilke perioder som har vært viktige i endringen av kostholdet vårt, og hvordan vi spiser i dag.


Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere tar blant annet for seg spørsmålene:



  • Hva og hvordan har nordmenn spist opp igjennom tidene?

  • Hvordan har ferdigheter, kunnskaper og ideer blitt reprodusert og endret?

  • Hvordan har hendelser, nye betingelser og erfaringer influert på spisevanene?

  • Hvilke ingredienser, matretter og innovasjoner har særlig bidratt til endringer?


Boken retter seg mot studenter innenfor samfunnsfag, kulturhistorie og ernæring. Den vil også være aktuell for opinionsformere og beslutningstakere på matområdet, som produsenter, aktører i næringslivet, journalister, politikere og forvaltere.

Anmeldelser av Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere:

«... og det er litt av et koldtbord hun serverer. Det er en enorm detaljrikdom! [...] Boka er rikt illustrert, med mange fine bilder, og også de forteller om mathistorien vår.»
- Aasne Jordheim, Forskerforum 8/2019
«Bahr Bugge har gjort et fremragende arbeid med boka som beskriver Norge fra 1500-tallets vassgraut, via poteten, til dagens Grandiosa- og posesuppesamfunn. [...] Herved anbefalt!»
- Christopher Sjuve, Dagbladet
«Her er det mye interessant og underholdende om norsk matkultur og tradisjoner, fra bondekost til bykost, fra sparsomme råvarer til halvfabrikata og ferdigmatens inntog. Forfatteren vil med boka gi en dypere forståelse for hvorfor vi spiser som vi gjør her på bruket, og det får hun til. [...] En fin julegave!»
- Lotte Shephard, Ren Mat Vinter 2019/2020
«... en solid og forbausende lettlest historiebok om norske spisevaner gjennom 500 år. [...] Boka kan nytes i små eller store porsjoner eller brukes som et oppslagsverk. Selv har jeg hatt stor glede av ordlistene, som viser når nye matord kom i bruk.»
- Unn Karin Olsen, Kjøkkenskriveren 5/2019

Produktegenskaper

  • Forfatter

  • Bidragsyter

    Bugge, Annechen Bahr (for)
  • Forlag/Utgiver

    Cappelen Damm AS
  • Format

    Ukjent
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Utgivelsesår

    2019
  • Antall sider

    560
  • Emnekategori

    Mat og drikke etc., Sosial- og kulturhistorie
  • Kom i salg

    15. aug. 2019
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788202549343

Kundeanmeldelser

Frakt og levering