Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Verdensarvmat - fra barkebrød til Røroskål

2011, Innbundet, Norsk Bokmål

369,-

Utsolgt på nettlager
  • Ikke tilgjengelig for hent i butikk
Her presenteres den norske og nordiske mathistorien sett i et europeisk perspektiv, krydret med lokale eksempler fra rundt om i landet generalt og Rørosregionen spesielt. I nasjonalt, nordisk og europeisk perspektiv ser forfatteren på tiden fra middelalderen og fram til idag. Hvordan overlevde forfedrene våre i uår? Hva spiste de i gode år? Hva var vanlig og uvanlig? Likheter og forskjeller mellom landsdeler, by og land og tilgjengelighet på naturressurser gjennom tiår og århundreder. Overgangen fra kjøtt til korn, bruk av barkebrød og meskbrød og mye annet settes under lupen. Vi får også et spennende innblikk i husholdningsbudsjettet til bergknekt Anders Quax og hans familie. Oppskrifter på tradisjonsrike retter fra kulturhistorien vår, inspirasjon til kjøkken og leselyst hører også med.

Produktegenskaper

  • Forfatter

  • Bidragsyter

    Christie, Helge (for)
  • Forlag/Utgiver

    Røros Media
  • Format

    Innbundet
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Utgivelsesår

    2011
  • Antall sider

    106
  • Emnekategori

    Sosial- og kulturhistorie
  • Kom i salg

    29. nov. 2011
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788292459256

Kundeanmeldelser

Frakt og levering