Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Tradisjonsbrygging av øl

2023, Innbundet, Norsk Bokmål

410,-450,- i butikk

  • Sendes fra butikk – En eller flere av våre butikker har varen på lager og kan sende den til deg!
    Vipps-krav sendes fra butikk. Gratis frakt på ordre fra 299,-
  • På lagerhos 99 butikker

Ølet sto sentralt i det norske bondesamfunnet og var, sammen med kosten på gården, en del av det sosiale samspillet. Godt øl reflekterte bryggerens personlighet og status i lokalsamfunnet. Kornet det ble laget av, var gårdens viktigste produkt, og godt øl viste at man hadde godt korn. Ølet var et tegn på hvor dyktig man var til å malte og brygge, og styrken viste hvor mye korn man hadde råd til å brygge av.

Framgangsmåten i bryggingen ble overlevert mellom generasjoner som en del av tradisjonen til den enkelte gård, og variasjonene var store. Til nå har ingredienser og prosesser langt på vei vært ukjente for moderne ølbryggere.

Tradisjonsbrygging av øl tar for seg historie, utstyr, bryggeprosesser, gjær og ingredienser. Boka gir en oversikt over hvordan ølet ble brygget rundt om i landet, samt utviklingen over tid. Avslutningsvis beskriver forfatteren situasjonen for norsk tradisjonsbrygging i dag.

Produktegenskaper

  • Forfatter

  • Bidragsyter

    Garshol, Lars Marius (for) ; Garshol, Lars Marius ()
  • Forlag/Utgiver

    Museumsforlaget AS
  • Format

    Innbundet
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Utgivelsesår

    2023
  • Antall sider

    287
  • Emnekategori

    Mat og drikke: øl
  • Kom i salg

    18. apr. 2023
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788283051346

Kundeanmeldelser

Frakt og levering