Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Kjøkkenveien - en bok om mat og arbeid

2019, E-bok, Norsk Bokmål
E-bok

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).

Andreas Liebe Delsett fikk tilbudet mange matentusiaster drømmer om: Ville han jobbe en periode på restaurantkjøkken, lære seg faget, lage mat på virkelig høyt nivå? Andreas så for seg noen måneder i en spennende verden, en enkel snarvei til mesterkokkenes oppskrifter og innsikter. I stedet ble tida ved kjøkkenbenken på Restaurant Stock i Oslo et utmattende og utfordrende møte med en annerledes virkelighet. Kjøkkenveien er en bok om mat, samarbeid, håndverk, gjentakelser, fellesskap, feiltagelser, kunnskap, kjøkkenmaskiner, kreativitet, kjedsomhet og klasse. I tillegg er boka det mest levende og innsiktsfulle portrettet av det profesjonelle kjøkkenet hittil skrevet på norsk.
Få steder i det norske samfunnet er så mangetydige som restaurantkjøkkenet. Kokkene har blitt orakler, kjendiser og kulturelle helter, og stadig presenteres det profesjonelle kjøkkenet som mytisk og magisk i magasiner, TV-serier og populærkultur. Samtidig er kokkefaget et lavstatusyrke, med dårlig lønn, lav rekruttering, vanskelige arbeidsbetingelser og harde fysiske krav. I samfunnets øyne er kokken på samme tid kunstner og håndverker, hersker og tjener, orakel og idiot. Hvilken virkelighet venter egentlig dem som velger kjøkkenveien?

Produktegenskaper

  • Forfatter

  • Forlag/Utgiver

    Press
  • Format

    E-bok
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Utgivelsesår

    2019
  • Emnekategori

    Arbeidsforhold, helse og sikkerhet, Hotell og restaurantbransjen, Mat og drikke etc.
  • Kom i salg

    13. sep. 2019
  • Varenummer

    9788232803026

Kundeanmeldelser

Frakt og levering