Glem kjedelige middags-gjengangere og oppdag kjøttdeigens virkelige potensial. Denne boken er en hyllest til den ukompliserte hverdagshelten som har mettet generasjoner.
Nå kan du lære deg å spise kjøttdeig på en enda bedre, mer variert og mer bevisst måte. Her utforsker vi hele spekteret av kjøttdeig - lam, okse, kalv, svin, vilt, kylling og kalkun - og viser deg hvordan du maksimerer smakspotensialet i hver eneste variant.
I denne boken blir du tatt med på en smaksreise jorda rundt med oppskrifter fra alle verdens hjørner. Du får italienske klassikere, som bolognese akkurat som de lager den i Bologna. Amerikanske favoritter som den ultimate burgeren og en mac´n cheese med kjøttdeig alle vil elske. Det blir også nordiske tradisjonsretter som medisterkaker, tradisjonelle kjøttkaker i brun saus med stuet kål og en dansk millionbøf som virkelig lever opp til navnet. Turen går selvsagt også til Middelhavets magiske kjøttdeigretter med gresk moussaka, pide, kjøttboller i harissasaus og marokkanske tajine. Det blir også en lang rekke smaksrike asiatiske godbiter som indiske keema pav, dumplings fra Østen, vietnamesisk bún ch- og en herlig thailandsk pad kra pao. Vi kommer heller ikke utenom litt spice fra Sør-Amerika med herlige sprø empanadas og innovative taco-varianter.
Her handler det om matglede, kreativitet og å lage fantastiske retter med en ingrediens vi alle kjenner så godt. Vi tror Den store kjøttdeigboka blir din nye bestevenn på kjøkkenet!