Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Klippfiskboka - maten og historia

2017, Innbundet, Norsk Nynorsk

335,-368,- i butikk

På nettlager - sendes innen 2-5 virkedager
  • Gratis frakt på ordre fra 299,-
  • Bytt i 200 butikker
  • På lagerhos 99 butikker

Klippfiskboka tek deg med på ei spanande historisk og kulinarisk reise.
I den første delen får vi servert klippfiskens kulturhistorie. Om korleis salta og tørka torsk gjennom hundreåra har vorte ein delikatesse for så mange, spesielt katolikkar som kunne ete fisk i fastetida. Tidleg ute med klippfisk var portugisarane.
Først på 1700-talet tok ein til med klippfiskproduksjon i Noreg, og då på Nordmøre. Kristiansund vart klippfiskhovud.staden, ei rolle Ålesund tok over midt på 1900-talet. I våre dagar er Noreg verdas største klippfiskprodusent, og 80 % av eksporten går til Portugal.
I den andre delen av boka får lesarane servert klippfisk, både i form av gode oppskrifter, lekre bilete og i ei lita lærebok om sjølve matlaginga. Oppskriftene kjem frå fem land: Noreg, Portugal, Spania, Den dominikanske republikk og Brasil.
Boka er utgjeven i samarbeid med Høgskulen i Volda.

Produktegenskaper

  • Bidragsyter

    Alnæs, Karsten (med) ; Klauset, Mindor (med) ; Løseth, Arnljot (med) ; Sundnes, Hans Morten (med) ; Williamsen, Odd W. (med) ; Døssland, Atle (red) ; Tafjord, Bjørn Gunnar (red)
  • Forlag/Utgiver

    Selja Forlag AS
  • Format

    Innbundet
  • Språk

    Norsk Nynorsk
  • Utgivelsesår

    2017
  • Antall sider

    200
  • Emnekategori

    Matlaging med fisk og sjømat, Sosial- og kulturhistorie
  • Kom i salg

    23. aug. 2017
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788282401197

Kundeanmeldelser

Frakt og levering