Forskjellige fat med gode ting på bordet, alle kan plukke det de vil, sette sammen måltidet med det de selv har lyst på. Er det ikke egentlig sånn vi har lyst til å spise hele tiden? Enten du skal lage hverdagsmat til småbarnsfamilien, en kjapp lunsj til deg selv eller invitere venner på fest, er småretter veien til fristende, lettvinte og fleksible måltider for alle.
Inspirert av det klassiske middelhavskjøkkenet, meze fra Midtøsten, meksikanske tacos og spanske og portugisiske tapas, viser Helle Øder Valebrokk deg hvordan du kan sette sammen småretter til alle slags måltider. Underveis lærer du triksene som gjør småretter enkelt å tilberede, hvordan de kan redde hverdagsmiddagene med skeptiske småbarn, og får råd og tips om hvordan små retter kan kombineres på uendelig mange måter.
Nominert til Norlis Kokebokpris 2022!
Juryens begrunnelse:
Helle Øder Valebrokks bok om småretter til alle slags måltider er både nyskapende og retro, der fotografier stylet med det hun kaller «skatter fra loppemarkeder og bruktbutikker» er med på gi en følelse av å være tilbake på 1950-tallets håndkolorerte koldtbord. Det kulinariske er hentet fra hele verden, enten det kalles meze, tapas eller antipasti. Lettvint smågodt i en salig blanding!