Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Metochis kjøkken - med røtter i antikken

2017, Innbundet, Norsk Bokmål

372,-409,- i butikk

Utsolgt på nettlager
  • Ikke tilgjengelig for hent i butikk
I denne kokeboka fra Metochi har inspirasjonen vært de lange linjene i historien om middelhavsmat, spesielt på den greske øya Lesbos.

Det grunnleggende prinsippet har vært å presentere retter fra det lokale greske kjøkken i dag som alle har ingredienser med røtter i antikken. I litteratur, mosaikker og annen kunst fra antikken omtales og avbildes oliven, salt og vann, fisk og sjømat, urter, korn, vin, grønnsaker og belgfrukter, kjøtt, fjærkre og egg, ost, frukt, bær, nøtter og honning. Og det er nettopp disse ingrediensene kapitlene i kokeboka er inndelt etter.

Alle oppskriftene kommer fra kokkene på Metochi, og selv om oppskriftene er fra dagens kjøkken, har mange av rettene lange tradisjoner. Det er flest oppskrifter i kapitlene om frukt og grønnsaker, inkludert vegetarversjoner av mange av de velkjente greske rettene som moussaka, stifado og giouvetsi.
Foto: Knut Bry.

Produktegenskaper

  • Forfatter

  • Bidragsyter

    Grødum, Kari (for) ; Maagerø, Eva (for) ; Simonsen, Birte (for) ; Wigstøl, Kari (for) ; Kouni, Evdokia (mea) ; Maragou, Nelly (mea) ; Meyer, Medie (mea) ; (utg) ; Bry, Knut ()
  • Forlag/Utgiver

    Cappelen Damm AS
  • Format

    Innbundet
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Utgivelsesår

    2017
  • Antall sider

    303
  • Emnekategori

    Nasjonale og regionale kjøkken
  • Kom i salg

    18. mai 2017
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788283141634

Kundeanmeldelser

Frakt og levering