Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

På borgerskapets bord - mat, kultur og oppskrifter 1790-1830

2024, Pocket, Norsk Bokmål

300,-

På nettlager - sendes innen 2-5 virkedager
  • Gratis frakt på ordre fra 299,-
  • Bytt i 200 butikker
  • På lagerhos 99 butikker

Bli med på en kulinarisk tidsreise og oppdag hvordan maten formet livene til det norske borgerskapet i årene omkring 1800!
Dette er mer enn en kokebok - det er en tidsmaskin for kjøkkenet!

I denne boken tar historiker Ragnhild Hutchison oss med på en kulinarisk tidsreise hvor vi blir kjent med tre håndskrevne oppskriftssamlinger fra kvinner i Trondheim, Stavanger og Fredrikstad. Boken utforsker hvordan mat og måltider reflekterte tidens sosiale strukturer, økonomi og kvinnens rolle i husholdet. I tillegg til å være en kulturhistorisk studie, inkluderer boken autentiske historiske oppskrifter, både i original og modernisert form, som gir leseren en smak av fortiden.

Ragnhild Hutchison (f. 1976) er historiker med doktorgrad fra European University Institute i Firenze, og har særlig forsket på økonomisk og sosialhistorie på 1700- og tidlige 1800-tall.

Produktegenskaper

  • Forfatter

  • Bidragsyter

    Hutchison, Ragnhild (for) ; Eliassen, Maria (ill)
  • Forlag/Utgiver

    Tidvis Formidling AS
  • Format

    Pocket
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Utgivelsesår

    2024
  • Antall sider

    111
  • Emnekategori

    Kulturstudier: Mat og samfunn, Nasjonale og regionale kjøkken, Sosial- og kulturhistorie
  • Kom i salg

    11. nov. 2024
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788293877042

Kundeanmeldelser

Frakt og levering