Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Tokyo for matelskere

2020, Pocket, Norsk Bokmål

272,-299,- i butikk

På nettlager - sendes innen 1-2 virkedager
  • Gratis frakt på ordre fra 299,-
  • Bytt i 200 butikker
  • På lagerhos 99 butikker

Å skrive en restaurantguide til Tokyo føles nesten som en umulighet. Tokyo er nemlig ikke bare verdens beste matby, men også den største. Det fins over 150 000 spisesteder i byen, noe som får selv New Yorks 10 0000 spisesteder til å føles som bykjernen i en søvnig, liten småby. Tokyo har de beste råvarene, de dyktigste kokkene og flest Michelin-stjerner i verden.

Denne boken handler imidlertid ikke om Michelin-stjerner. Japans lange kultur med zen-buddhisme har gitt opp hav til det som kalles for «shokunin». En shokunin, «håndverker», vier seg helhjertet og omsorgsfullt til å ta sitt fag til ytterste perfeksjon. For disse håndverkerne er det daglige arbeidet en slags mindfulness in action. Dette gjelder ikke bare hyllede sushi- og kaisekikokker, men også personen som heller opp kaffen din, blander drinken din, griller ditt yakinikuspyd eller slår inn din nyinnkjøpte kokkekniv.

Tokyo, vertsby for Sommer-OL og Paralympics i 2020, er ganske enkelt en by der ekstrem omsorg og detaljfølelse ikke bare er forbehold fine dining, men fins overalt. Byen er proppfull av enkle, morsomme, billige og sist, men ikke minst, fantastisk gode spisesteder, og denne boken er en ytterst subjektiv guide til disse.

Det er en guide til trange smug, røykfylte yakinikusteder, dampende ramenkafeer, unike cocktailbarer og rotete punkizakayaer med fantastiske småretter og uklanderlig rene toaletter. Den hjelper deg også til å finne de beste kjøkkenutstyrs- og matbutikker, dekode menyene og forstå etikettereglene.

Produktegenskaper

  • Forfatter

  • Bidragsyter

    Cramby, Jonas (for) ; Cramby, Jonas (ill) ; Lexow, Marie (ove)
  • Forlag/Utgiver

    Memo Forlag AS
  • Format

    Pocket
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Tittel på originalspråk

    Tokyo för foodisar
  • Utgivelsesår

    2020
  • Antall sider

    173
  • Serienavn

    Innsidetips for matelskere
  • Emnekategori

    Nasjonale og regionale kjøkken, Reisehåndbøker: mat- og drikkeproduserende regioner
  • Kom i salg

    18. mars 2020
  • Utgave nr.

    1
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788293493488

Kundeanmeldelser

Frakt og levering