Skogens gull er en soppbok utenom det vanlige - en vakker, rikt illustrert og høyst anvendelig veiviser til matsoppens verden. Enten du er nybegynner eller erfaren sanker, vil du finne sopp- og sankeglede i denne boka. Her får du lære hvordan du trygt kan gjenkjenne spiselige sopper, hvor du finner dem, og ikke minst - hvordan du best tilbereder dem. Boken er delt inn etter sopptyper og hvordan soppen ser ut under hatten - en metode som gjør det enklere å finne fram. Anne Mæhlum har sanket og satt sammen oversiktsbilder som viser over 50 arter i ulike størrelser, vinkler og utviklingsstadier, noe som gir trygghet i sanking og gjenkjenning. Her finner du alt fra kantarell og traktkantarell til piggsopp, steinsopp og blå ridderhatt, med detaljerte beskrivelser, forvekslingsfare og smakstips. I tillegg byr Skogens gull på en nær og personlig fortelling om soppsankingens gleder - om rusleturer i skogen, øyeblikkene når man finner -det hemmelige stedet-, og gleden ved å lage noe godt av det man selv har funnet. Dette er en bok som formidler både kunnskap og kjærlighet til naturen, og som inspirerer til å bruke sansene, senke tempoet - og kanskje se skogen med nye øyne. Nyttevekst- og soppsakkyndig Anne Mæhlum har lang erfaring som sanker, og elsker å lage mat med råvarer hun finner i naturen. Til daglig jobber hun som matstylist og art director i firmaet annepanne.no. På fritiden er hun aktiv som soppkontrollør og holder kurs i soppsanking og bruk av ville vekster, både for nybegynnere og erfarne sankere. Skogens gull er hennes sjette bok - en hyllest til soppen og naturens raushet.