Til hovedinnhold
Norli Bokhandel

Hvite trøfler om vinteren - roman

2013, Innbundet, Norsk Bokmål
Utsolgt på nettlager
  • Ikke tilgjengelig for hent i butikk
Auguste Escoffier var kongen blant kokker og kongenes kokk, en av historiens mest kjente gastronomer. Hele hans liv var han omgitt av monarker og omsvermet av celebriteter. Han revolusjonerte det klassiske franske kjøkken, og står bak retter som den legendariske kaken Sarah Bernhardt. Romanen starter med at Escoffier sitter i sitt hjem i Monte Carlo som gammel mann og skriver på sine memoarer. Vi blir tatt med på en fantastisk reise til Europa rundt forrige århundreskifte; til glamorøse salonger, hvitdukede bord på Hotel Ritz og dampende parisiske kjøkken. Escoffier forteller om sin mat og menneskene han lagde den til, og vi får ta del i hans stormende kjærlighetsforhold til skuespilleren Sarah Bernhardt, og hans distanserte ekteskap til dikteren Delphine Daffis. En dag konfronteres han av sin dødssyke kone: alle disse rettene oppkalt etter andre, men ingen etter henne - Delphine ønsker seg sin egen rett. Vil Escoffier kunne klare å uttrykke sin kompliserte kjærlighet til Delphine i en oppskrift før hun dør? En vakker og rørende roman basert på Escoffiers memoarer, ispedd historier om og oppskrifter på mat - en inspirerende kulinarisk reise tilbake til et turbulent og dekadent Europa.

Produktegenskaper

  • Forfatter

  • Bidragsyter

    Kelby, N.M. (for) ; Christensen, Ellen (ove)
  • Forlag/Utgiver

    Bonnier Norsk Forlag AS
  • Format

    Innbundet
  • Språk

    Norsk Bokmål
  • Tittel på originalspråk

    White truffles in the winter
  • Utgivelsesår

    2013
  • Antall sider

    374
  • Emnekategori

    Moderne litteratur
  • Kom i salg

    11. feb. 2013
  • Nivå

    Voksen
  • Varenummer

    9788282053327

Kundeanmeldelser

Frakt og levering