Femmila

skisportens manndomsprøve

Innbundet
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (17)
Femmila
Femmila
 • Forfatter: Thor Gotaas
 • Format: Innbundet
 • Antall sider: 542
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Gyldendal Norsk Forlag AS
 • Nivå: Voksen
 • EAN: 9788205454521
 • Kom i salg: 12. nov. 2013
 • Utgivelsesår: 2013
 • Andre medvirkende: Gotaas, Thor (for)
 • Utgave nr.: 6
 • Emnekategori: Skisport
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 434,- Ordinær pris 499,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
Endelig: de lange linjene om femmilas historie, fra den gangen løperne gikk med ei sild på innerlomma, klar til å smøres utover skiene om det skulle glippe, til dagens heseblesende fellesstarter.
7. februar 1888 ble historiens første femmil arrangert. På startstreken i Holmenkollen sto flere løpere som hadde røkt pipe for å utvide lungene. Vinneren, Torjus Hemmestveit, innkasserte gull til en verdi av 400 kroner.Storheter som Thorleif Haug, Matti Koskenkorva, Thomas Wassberg og Petter Northug jr. hører naturlig hjemme i femmilas historie. Men vel så mye handler femmila om sliterne fra landsbygda, de som til daglig svingte øksa i dype skoger. Der andre så dypsnø og uframkommelighet, så de et levebrød, der de slet seg titalls mil frem og tilbake til renn, med håp om å vinne solide premier.For å vinne krevdes langt mer enn spreke utøvere. Innfallsvinklene varierte. Svenskene sverget til tre meter lange ski, finnene til løse bindinger, nordmenn trivdes best i kupert terreng. Og mens noen puttet sild på innerlomma, klar til å smøres utover om skiene skulle begynne å glippe, valgte andre revefett, fløte og honning.Med sprudlende fortellerglede trekker Thor Gotaas de lange linjene om femmilas fascinerende historie helt frem til i dag. terningkast6_logo  «Femmila er glitrende fortalt som små broker av vår kulturarv på ski - helt fra 1886 til 2013. Boka er en ekte hymne til skogens  konger.» Lars Lilleby Macedo, Trønder-Avisa  «Milslukerens bibel» Tom Stalsberg, Dagbladet«Femmil uten sprekk ...  Jeg har bladd, jeg har lest, jeg har humret og ledd så tårene har trillet gjennom 543 sider ... Gotaas skriver som han snakker; entusiastisk, humørfylt og drivende godt ... Boka er en femmil-lang leserfest uten antydning til sprekk eller glipptak underveis.» Rune Hagen, Østlendingen« ... en av årets åpenbare bokvinnere.» Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad «Velskrevet og morsomt om skiløpingens hardhauser ... mens vi venter på snøen, ligger det mye skiglede i boken ... Gotaas skriver nesten like godt som han holder foredrag, med andre ord er det godt driv over informasjonen som renner ut av ham.» Gunnar Kagge, Aftenposten«Et imponerende verk.» Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen Dagningen «Thor Gotaas har skrevet den herlige historien om femmila - styrkeprøven med en spesiell plass i alle langrennshjerter.» Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad«Praktfull bok om femmilas historie ... Dette er kvaeluktende kulturhistorie med et fargerikt persongalleri og en rekke morsomme anekdoter.» Tom Helgesen, Eikerbladet«Milslukerens bibel» Tom Stalsberg, Dagbladet«Femmil uten sprekk ...  Jeg har bladd, jeg har lest, jeg har humret og ledd så tårene har trillet gjennom 543 sider ... Gotaas skriver som han snakker; entusiastisk, humørfylt og drivende godt ... Boka er en femmil-lang leserfest uten antydning til sprekk eller glipptak underveis.» Rune Hagen, Østlendingen« ... en av årets åpenbare bokvinnere.»Geir Vestad, Hamar
5 stars
5 av 5 stjerner (17) 5 0 5 17
5 stars
76%
4 stars
18%
3 stars
0%
2 stars
6%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.


×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.