Foto: Sturlason

Lisa Aisato

Lisa Aisato er en av Norges mest kjente illustratører. Hennes særegne strek har gitt farge til en stor mengde bøker, men hun har også skrevet flere bøker selv.

I 2019 kom boken Livet – illustrert, der hun samlet klassiske og nye verk. Den største suksessen har vært samarbeidet med Maja Lunde og utgivelsen av Snøsøsteren, som i 2020 fikk sin oppfølger med Solvokteren, og med bøkene Til ungdommen og Til de voksne, skrevet av Linn Skåber.

Hun har selv skrevet og illustrert bøkene Odd er et egg, En fisk til Luna og Mine to oldemødre, og er også kjent for billedbøkene Snart sover du, skrevet av søsteren Haddy Njie, Jenta som ville redde bøkene, skrevet av Klaus Hagerup, samt serien om trollet Tambar sammen med Tor Åge Bringsværd.

Solvokteren

Solvokteren er det neste, episke eventyret i årstidskvartetten skrevet av Maja Lunde, der megabestselgeren Snøsøsteren var den første. Lisa Aisato står selvsagt igjen for illustrasjonene. 

Lilja har et vagt minne om sola, men verden slik hun er kjenner den, er alltid regntung og mørk. Ingenting vil vokse i den våte jorda. Hun bor sammen med bestefaren sin, som forsyner landsbyen med grønnsaker. En dag glemmer han matpakka si, og da Lilja løper etter ham til drivhuset, oppdager hun noe som skal forandre alt. Lilja får øye på en hemmelig sti inn i skogen, inn dit ingen barn bør gå. Men Lilja er ikke som andre barn, hun svelger frykten og følger stien inn blant de mørke trestammene. Der inne åpner det seg en verden som kaster Lilja ut i et stort eventyr. Hun må møte sin største frykt, men finner også kjærlighet og glede - og ikke minst et håp om vår.


Bøker av Lisa Aisato

 1. Livet - illustrert
  Livet - illustrert
  Tilbudspris 299,- Ordinær pris 449,-
 2. Min første dyresangbok
  Min første dyresangbok
  Tilbudspris 199,- Ordinær pris 229,-
 3. Min første sangbok
  Min første sangbok
  Tilbudspris 199,- Ordinær pris 229,-
 4. Snokeboka
  Snokeboka
  Tilbudspris 260,- Ordinær pris 299,-
 5. Den store sangboka
  Den store sangboka
  Tilbudspris 347,- Ordinær pris 399,-
 6. En fisk til Luna
  En fisk til Luna
  Tilbudspris 260,- Ordinær pris 299,-
 7. Fugl
  Fugl
  Tilbudspris 260,- Ordinær pris 299,-
 8. Odd er et egg
  Odd er et egg
  Tilbudspris 260,- Ordinær pris 299,-
 9. Mine to oldemødre
  Mine to oldemødre
  Tilbudspris 260,- Ordinær pris 299,-

Skrevet om Lisa Aisato

 

«Det er svært få sider mesterillustratøren Lisa Aisato ikke har satt sitt preg på. Jeg som pleier å notere overalt i bøkene jeg anmelder, har ikke fått meg til å sette en eneste liten blyantstrek. Aisato har en varm, eventyraktig og nostalgisk tegnestil, som passer julen perfekt. Illustrasjonene utfyller ikke bare teksten, men utvikler den og setter stemninger.»

Kristine Isaksen, VG om Snøsøsteren

 

«De myke hjerters bibel. Lisa Aisatos samling av illustrasjoner er en hyllest til det helt vanlige, høyst usikre – men akk så vakre livet.»

Gry Elise Jacobsen, NRK om Livet – illustrert

 

«... Aisato er en fantastisk billedkunstner med en særegen blanding av det vakre og følsomme - og det burleske og groteske [...] Sånn sett er dette først og fremst en kunstbok, til vel så stor glede for foreldrene som barna. En fantastisk kunstbok, der hver illustrasjon er et kunstverk.»

Cathrine Krøger, Dagbladet om Fugl


Flere bøker hun har illustrert

 1. Ã… elske og bli elsket
  Å elske og bli elsket
  Tilbudspris 390,- Ordinær pris 449,-
 2. Bror, søster
  Bror, søster
  Tilbudspris 260,- Ordinær pris 299,-
 3. Astrid Lindgren
  Astrid Lindgren
  Tilbudspris 347,- Ordinær pris 399,-
 4. Det svarte pianoet
  Det svarte pianoet
  Tilbudspris 260,- Ordinær pris 299,-
 5. Fotballskoene
  Fotballskoene
  Tilbudspris 156,- Ordinær pris 179,-
 6. Se Norges blomsterdal
  Se Norges blomsterdal
  Tilbudspris 329,- Ordinær pris 379,-
 7. Don Fridtjof
  Don Fridtjof
  Tilbudspris 260,- Ordinær pris 299,-
 8. Det snør!
  Det snør!
  Tilbudspris 303,- Ordinær pris 349,-