Bli kjent med årets forfattere

Målet med Norli Junior Lesekonkurranse er å gi elevene en eksplosiv rakettfart på lesingen!

Høsten 2020 deltok 50.000 elever fra nesten 3000 klasser – som leste i snitt 2600 sider per elev på bare 3 måneder.

15 forfattere er med på Norli Junior lesekonkurranse 2021. Klikk på bannerne under for å bli kjent med dem og deres nyeste bok.

Dag Otto Lauritzen og Frode Eie Larsen (uke 37)

Mot og mysterier: Hetebølge

Mot og mysterier er en spennende krimserie for barn og ungdom i alderen 8 til 13 år. Bøkene inneholder Dag Otto Lauritzens råd og historier om mot, motivasjon og viljestyrke. Hetebølge er fjerde bok i serien.

Jørn Lier Horst og Jonas A. Larsen (uke 38)

Clue: Maltesergåten

Bok 2 i den populære Clue-serien i tegneserieversjon. Bli med Cecilia, Leo, Une og hunden Egon på en nervepirrende jakt på å få løst gåten med den stjålne, verdifulle Malteserklokken.


Bjørn Sortland (uke 38)

Johnny 777 – Mission 4: Bergen

Kritikerrost bestselgerserie full av humor, action og spenning. Etter å ha vært verden rundt, må agent Johnny 777 og Ninja-Prinsessa denne gangen uforske en mystisk halloweenfeiring på en øde øy utenfor Bergen.

Christoffer Pahle (uke 39)

Kass og Tycho: Stjernekadettene

Stjernekadettene er den tredje boken i den eventyrlige, intergalaktiske serien om tvillingene Kass og Tycho. Vil de to menneskebarna klare å redde hverandre, jorden og resten av galaksen før det er for sent?


Simon Stranger (uke 41)

Kokotopia i antikken

Kokotopia er barnebøker som er like komiske som de er lærerike. Denne gangen er Simon og vennen Helena i antikken, i verdenshistoriens morsomste verdenshistorie for 8­-12-åringer.

Tinashe Williamson (uke 41)

Håndbok for unge antirasister

Rasisme er et vanskelig tema for både barn og voksne. For hva skal man egentlig si? Hvor skal man begynne? Dette er en uunnværlig bok for barn fra 9 år og oppover, og den vil fungere like godt hjemme som på skolen.


Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandens (uke 42)

Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Heksegryte

Det blir både skrekk, gru og skumle mysterier når det skal arrangeres halloweenfest i Elvestad. Tiril, Oliver og Åtto tar saken, i det nyeste kapittelet i Norges mest populære detektivserie for barn.

Hans Jørgen Sandnes (uke 42)

Krypto: Frostrøyk

Fjerde bok i den spennende Krypto-serien. Ophelia og Bernard er på Fingals øy, der den topphemmelige organisasjonen Krypto holder til. Hvorfor vil Krypto holde alle undersjøiske monstre hemmelige?

Ruth Lillegraven (uke 43)

Klodeklubben: Julemysteriet

Hvem har ødelagt julegrana? Og hva har skjedd med julenissen? Julemysteriet er fjerde bok i Klodeklubben, en spenningsserie for barn i alderen 6-9 år. Boka inneholder en bonusdel med miljøfakta.


Thomas Aune og Aleksander Schau (uke 44)

Fotballhelter

To av våre morsomste og mest kunnskapsrike fotballhoder presenterer 25 av de største fotballheltene gjennom tidene i denne lettleste og underholdende boka.

Odin Helgheim (uke 45)

Ragnarok: Fimbulvinter

Fimbulvinter er andre bok i Ragnarok, Odin Helgheims eventyrlige, prisvinnende tegneserie-fantasy der norrøn mytologi smelter sammen med japansk tegneserietradisjon.

Tom-Erik Fure (uke 46)

Benny går amok

Benny er tilbake, og denne gangen er han klar for UFO-sommerleir! Serien om Benny Bark er proppfull av ellevill humor, midt i blinken for  deg som liker bøkene til David Walliams og Tom Fletcher.


Ida Tufte Michelsen (uke 47)

Alma Freng og en flyvende fars hemmelighet

Andre bok om Alma Freng, og fortsettelsen på et magisk eventyr om heltemot, hevn, hemmeligheter og utrolige krefter. Perfekt for alle som elsker Harry Potter og Ingenlund

Thomas Framnes (uke 48)

Brakfis: Et tonn med tabber

Matis Brakfis er tilbake! Gutten med utrolig ... historisk ... komisk mye uflaks. Kan det bli verre? Klart det kan! Akkurat da Matis har klart å vekke interessen til Mia, den søteste jenta i klassen, dukker det opp en ny gutt.

Kjetil Indregard (uke 49)

Tikkens jul

Når ni år gamle Tikken får vite at hun er adoptert, legger hun og hunden Nansen ut på jakt etter hennes virkelige foreldre. Lever de fortsatt? I enden av eventyret venter verdens fineste julegave.