Samfunnsansvar i Norli

I 2020 feiret Norli 130 år som bokhandel, og er med det landets suverent eldste bokhandelkjede. I over 130 år har vi vært der for kundene, og vår ambisjon er at også fremtidige generasjoner trygt skal søke til Norli for kunnskap, inspirasjon og glede. Våre kjerneverdier er å være engasjerte, ansvarlige og kompetente, verdier du skal oppleve når du handler hos oss.

Som en ordentlig bokhandel byr vi på stort utvalg og faghandelskompetanse, enten du besøker oss i butikk eller på nett. Vi er bevisst vår rolle som stolt forsvarer av ytringsfriheten. Gjennom vårt store utvalg legger vi til rette for formidling av historier, kunnskap og kultur.

Vi gjennomfører en rekke tiltak for stadig å øke utvalget og tilgjengeligheten av bøker.

Abonnementsordninger, store bokhus og økende utvalg

Vi er lidenskapelig opptatt av stort utvalg, og jobber systematisk for å øke bredden. Alle våre bokhandler har litteraturabonnement, som sikrer at de fleste nye bøker kan kjøpes hos oss like etter utgivelse. De største butikkene våre får automatisk tilsendt opp mot 4000 nye titler hvert år.

Vi jobber aktivt med styring og tilrettelegging av sortimenter, slik at butikkene våre skal ha et godt og relevant utvalg. Vi prioriterer bredde foran store volumer av enkelttitler. De siste årene har vi redusert retur av bøker til forlagene dramatisk, og gjennom dette både økt utvalg og bokens levetid betraktelig – samtidig som vi sparer miljøet ved å unngå unødvendig frakt og makulering av bøker.

I Norges største byer finner du flaggskipbutikkene våre: Norli Universitetsgaten, Norli Paleet og Norli Eldorado i Oslo, Norli Strandgaten i Bergen, Norli Nordre Gate i Trondheim, Norli Stavanger, og Norli Moa Øst i Ålesund. De siste årene har vi etablert flere store bokhus – med målsetning om å doble utvalget av bøker for å sikre byenes befolkning rask tilgang til en stor bredde av litteratur.

Også i alle våre mellomstore og mindre butikker gjør vi vårt ytterste for å ha et størst mulig utvalg av bøker.

Hele utvalget på norli.no: Rask levering og sømløse tjenester

På norli.no finner du hele det store utvalget. Utvalget av bøker på engelsk er raskt økende. Nettbutikken er åpen 24 timer i døgnet. Vi leverer over natten med Helt hjem i østlandsområdet og i Bergen.

Vi innfører stadig nye sømløse tjenester for å gjøre det enklere for deg å få tak i det du ønsker.

Du kan sjekke beholdning i hver butikk, og reservere bøker og andre varer med klikk og hent, slik at du unngår bomtur.

Dersom vi ikke har boken du leter etter inne, vil våre bokhandler alltid tilby å bestille boken inn, eller få den sendt hjem til deg gratis.

Om bøker ikke lenger er i salg, og de siste eksemplarene i markedet finnes i en av våre butikker, kan du bruke klikk og send-tjenesten, så sender butikken rett hjem til deg.

Norli junior lesekonkurranse

I Norli brenner vi for lesing, og vi tar ansvar for at også nye generasjoner skal oppdage gleden ved å lese. Bøker og lesing er under press, og i sterk konkurranse med spill, mobil og annen digital underholdning.

Hver høst arrangerer vi Norli Junior lesekonkurranse – en lesekonkurranse for barn i barneskolealder som skal stimulere til mestring og leselyst.

Konkurransen arrangeres i samarbeid med en rekke forlag i Norge, skolene og lærerne. Ca. 3000 klasser med over 50.000 barn deltar årlig, og konkurransen vokser for hvert år. 13 % av alle barn i aldersgruppen deltar nå i lesekonkurransen. Barna registrerer sidene de leser på norlijunior.no, skriver korte anmeldelser av bøkene de leser, og klassene konkurrerer om å lese mest. Tilbakemeldingene fra lærere viser at positiv konkurranse virker sterkt motiverende, og svært mange registrerer sterk økning i både leseforståelse og lesehastighet som en direkte følge av konkurransen.

Gjennom konkurransen leser barna vanvittige 100 millioner sider, i snitt over 2500 sider per elev på tre måneder. Vi er stolte over hvor populært dette har blitt!