Tilintetgjøre

Innbundet
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (24)
Tilintetgjøre
Tilintetgjøre
 • Forfatter: Michel Houellebecq
 • Format: Innbundet
 • Antall sider: 650
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Cappelen Damm AS
 • Nivå: Voksen
 • EAN: 9788202749538
 • Kom i salg: 1. mar. 2022
 • Utgivelsesår: 2022
 • Tittel på originalspråk: Anéantir
 • Andre medvirkende: Houellebecq, Michel (for) ; Lotherington, Tom (ove)
 • Utgave nr.: 2
 • Emnekategori: Moderne litteratur, Narrative emner: politikk, Skjønnlitteratur som er oversatt
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 437,- Ordinær pris 499,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
tilintetgjøre av Michel Houellebecq er en roman som speiler samfunnet, forkledd som en politisk thriller og som blir, etter forholdene, en håpefull kjærlighetsfortelling.
Romanen er lagt til et kommende presidentvalg i Frankrike. Boka starter nærmest som en politisk thriller: Kort tid før valget spres en video som viser den sittende finansministeren idet han blir halshogd med giljotin.
Romanens hovedperson er finansministerens nærmeste medarbeider. Vi følger det politiske spillet opp mot presidentvalget, hans personlige liv, med en døende far og han selv som får kreft, og ikke minst hans etter hvert gjenoppvekkede kjærlighet til sine kone.

«Tre år etter Serotonin vender den mest kjente franske forfatteren i verden tilbake med tilintetgjøre, en stor roman om all elendigheten i samfunnet vårt.»
Le Figaro
«Med tilintetgjøre åpner Houellebecq en port mot lyset.»
Le Soir
«Midt under presidentvalgkampen i 2027 opplever en ensom og drømmende mann på knapt femti hvordan farens hjerneblødning sender rystelser gjennom hans liv i den fremragende tilintetgjøre, som svinger mellom det tragiske og ironien uten å miste håpet.»
Libération

«Rett og slett suveren (...) Michel Houellebecq sprudler i storpolitikk, filosofi, sarkasme og romantikk, og reflekterer suverent om døden (...) det er en rik bok, en beskrivelse av motvillig livsappetitt i tidens meningsløse jag etter konsum og destruksjon. Det er her vi er.»
– Jon Rognlien, Dagbladet

«I sin åttende er Houellebecq mest sympatisk og inderlig – på høyt nivå (...) de siste hundre sidene i romanen er noe av det fineste Houellebecq har skrevet (...) oversetteren vært med å høyne denne opplevelsen.»
– Stein Roll, Adresseavisen

«Ein følgjesven som ikkje sviktar [...] Eg er usikker på om eg klarer å vurdera dette presist, siden eg likar det så godt [...] Sterkast i så måte er nok siste delen av romanen, der Houellebecq på kvardagsleg, nøkternt og nådelaust vis tar oss ned den vegen me alle er nøydde til å vandra, før eller seinare. Då er det godt å ha ein følgjesven.»
– Leif Tore Sædberg, Stavanger Aftenblad

«Politikk, sex, død og kjærlighet. Franske Michel Houellebecq har enda en gang skrevet en engasjerende og tidvis opprivende roman (...) Kombinasjonen av ekte fortellerglede og gåtefullt politisk drama gjør uansett «tilintetgjøre» til en betydelig leseropplevelse.»
– Sindre Hovdenakk, VG«Den europeiske litteraturens antihelt framfor nokon skildrar ekteskapet og døden varsamt og daglegdags i sin nye roman. [...] ein markant klokskap, visdom, omtanke og varsemd som forteljinga overraskande nok peiker i retning av [...] på høgd med den romanen eg framleis set høgast i forfattarskapen, nemleg den nemnde Kartet og terrenget
– Margunn Vikingstad, Morgenbladet

5 stars
5 av 5 stjerner (24) 5 0 5 24
5 stars
67%
4 stars
25%
3 stars
8%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.


×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.