Gratulerer med nominasjonen til kokebokprisen! Hvordan føles det?
Det er veldig hyggelig med en nominasjon, kanskje særlig fordi det også er en faglig anerkjennelse av kvalitet i alle ledd. En ting er selve oppskriftsdelen og formidling av kunnskap, men like viktig er den grafiske kvaliteten, bildene og bokas sjel – og ikke minst at den er god å se på og god å holde i. Den skal jo leve i lange tider.
Hvorfor lagde du denne kokeboka?
Jeg vil inspirere til entusiasme rundt mangfoldet i tilberedninger av grønnsaker!
Hva er trendene i matmiljøet i dag?
Trendene skal jeg ikke si så mye om. Hos oss handler det om å lage bøker som inspirerer umiddelbart og innholdet i boka handler om tilgjengelige råvarer i det daglige.
Hva var utfordrende i arbeidet med boka?
Vi har tvunget oss selv til å rendyrke enkelhet og bruke få ingredienser slik at alle kan følge med i prosessen!
Hvorfor en grønn kokebok denne gangen?
Vi ville inspirere folk til å bruke mer grønnsaker, og til å bruke grønnsaker som egne retter - kanskje på litt utradisjonelle måter. Grønnsaker som tilbehør blir ofte neglisjert eller stemoderlig behandlet, og det vil vi ta et oppgjør med!